Jindřich Pilc

  • Svobodní
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,77. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.10.2021 11:53:38

Nenechte se strašit propadlým hlasem

Nenechte se strašit propadlým hlasem

Myslet si, že otázka překonání 5 % znamená rozhodnutí o tom, jestli hlas propadne či nepropadne, je obrovský omyl.

Vliv určité politické strany a šance na prosazování určitých myšlenek, určité filosofie, se překročením 5% bariéry nemění z nuly na úroveň řekněme třeba pět. Vliv určité strany a vliv určitých myšlenek při volebním výsledku například 2 % může představovat úroveň 2 a vliv politické strany při volebním výsledku 4 % může být třeba na nějaké úrovni 4.

Proto pokud chcete podpořit prosazování nějakých myšlenek a nějaké filosofie, kterou představuje určitá politická strana, posilujete tyto myšlenky svým hlasem při jakémkoli volebním výsledku této strany.

I pokud tato strana nepřekročí 5% bariéru, představuje konkurenci pro ostatní politické strany, které 5 % překročily a tyto politické strany budou nějak reagovat na růst obliby myšlenek, které zatím nepřekročily 5 % a budou na to muset nějak reagovat tím více, čím více se obliba těchto myšlenek bude blížit k 5 %.

Konkurence. To je to, co vládnoucí politické strany potřebují. Dopřejte jim konkurenci.

Co je pro vás lepší? Žít v přeregulovaném, přebujelém státě, který pošlapává práva jednotlivců, nebo žít ve svobodné společnosti? Hlas pro svobodu není nikdy hlasem zbytečným a propadlým.


vyšlo na blogu idnes.cz
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama