Ing. Marian Jurečka

  • KDU-ČSL
  • místopředseda vlády
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,05. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.04.2012 14:00:00

Ostuda pravice!

Ostuda pravice!

Volby do Poslanecké sněmovny v roce 2010 vynesly k moci politiky, kteří provádějí chaotické a nespravedlivé reformy.

Výsledkem veškerých snah současné vlády je zdražování, snižování životní úrovně většiny obyvatelstva, privatizace zdravotnictví a veřejného sektoru a politika mafiánského stylu odposlechů a špiclování.

Vláda ODS, VV, TOP 09 a STAN chtěla prosadit reformy, ale místo toho zdeformovala životní úroveň a zadusila domácí poptávku. Mzdy nerostou, ceny potravin naopak rostou raketově. Švýcaři nás vyzvou k tomu, aby se Česká republika přihlásila o 12 miliard z Mostecké uhelné, ale současná vláda to blahosklonně přejde mlčením! Vláda chystá robustní zvýšení daní, jako kdyby nám v nejbližších měsících hrozil státní bankrot, a přitom na druhou stranu nedostatečně bojuje proti rozkrádání a plýtvání. Vláda zvyšuje mýto a spotřební daň na pohonné hmoty, ale obrovské částky odváděné do Státního fondu dopravní infrastruktury nejsou nikde vidět. Vláda skokově zvyšuje daň z přidané hodnoty. Jakou přidanou hodnotu vytváří ale sama vláda? Reformuje výplatu sociálních dávek, v rozporu se zákonem pořídí software za 3,5 miliardy korun, přivede řadu příjemců dávek do existenčních problémů kvůli opožděné výplatě a ještě má odvahu tvrdit, že reforma je úspěšná. Ministerstvo školství plánuje zrušit až polovinu základních škol. Co ještě chce vláda udělat pro likvidaci našeho venkova? Bohužel tato vláda dělá ostudu pravici, za kterou se pokládá.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama