Mgr. Eliška Olšáková

  • STAN
  • Zlínský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,47. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.10.2021 21:24:00

Autobusové zastávky na Sychrově dostaly zelenou

Autobusové zastávky na Sychrově dostaly zelenou

Vzniknout mají dvě bezbariérové autobusové zastávky a asi 270 metrů chodníků, které naváží na křižovatku na Mirošov a Smolinu. Úpravu bude v rámci sdružené investice realizovat Ředitelství silnic Zlínského kraje. Projekt se plánuje na jaro roku 2022.

Záměr zbudování autobusových zastávek a navazujících chodníků pro pěší v lokalitě Sychrov získal dotační podporu Státního fondu dopravní infrastruktury, a tak se město Valašské Klobouky pustilo do výběrového řízení na zhotovitele stavby. Vzniknout mají dvě bezbariérové autobusové zastávky a zhruba 270 metrů chodníků, které naváží na křižovatku na Mirošov a Smolinu, jejíž úpravu bude v rámci sdružené investice realizovat Ředitelství silnic Zlínského kraje. Projekt se plánuje na jaro roku 2022.

„Součástí investičního záměru jsou jednak autobusové zastávky, které budou situovány k bytovým domům, dále chodníky a bezpečná místa pro přecházení. Lokalitu nově nasvítí úsporné LED veřejné osvětlení a bude provedena také nezbytná přeložka plynovodu. Celkové náklady na straně města Valašské Klobouky dosáhnou sumy přibližně 4,3 milionu korun, z toho 2,3 milionu by měla pokrýt dotace Státního fondu dopravní infrastruktury,“ uvedla Eliška Olšáková, starostka města. „Přestože byla dotace přiznána letos, rozhodli jsme se s ohledem na aktuální uzavírku silnice do Vlachovic realizovat stavbu až v příštím roce, abychom ještě více nezatěžovali již tak komplikovanou dopravní situaci,“ upřesnila.

Chodník, který bude město budovat, povede od bytových domů na Sychrově ke křižovatce na Smolinu a Mirošov. Jedná se o první etapu plánované trasy, pro druhou etapu je již připravena projektová dokumentace se stavebním povolením a bude se podávat žádost o dotaci. Druhá etapa by pak měla vést podél sídla Správy a údržby silnic po vjezd do tamního areálu bývalého statku.

Souběžně se stavbou chodníků a zastávek proběhne ze strany Ředitelství silnic Zlínského kraje úprava křižovatky silnic III/4942 a III/4943, aby vyhovovala současným parametrům. Mimo jiné získá nový asfaltobetonový povrch.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama