Andrej Babiš

  • ANO 2011
  • Ústecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,91. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.10.2021 18:09:00

Vyzvali jsme ERÚ, aby zastropoval ceny dodavatelů poslední instance

Vyzvali jsme ERÚ, aby zastropoval ceny dodavatelů poslední instance

Komentář na facebookovém profilu ke krachu dodavatele energií Bohemia Energy

 Zásadní zpráva pro zákazníky Bohemia Energy. O elektřinu ani plyn nepřijdou. Všichni mají půl roku na to, aby si našli nového dodavatele. S Karel Havlíček náhradní dodavatele, včetně Skupina ČEZ, vyzýváme, aby udělali maximum, aby situaci nikdo nezneužil proti lidem.

Vyzvali jsme i Energetický regulační úřad, aby zastropoval ceny u dodavatelů poslední instance, kteří oklamané zákazníky převezmou.

Bohužel, u Bohemia Energy dlouho docházelo k nekalým, šmejdovským obchodním praktikám. A právě i kvůli nim se nedávno změnil tzv. zákon proti energetickým šmejdům.

Řešili jsme i celkově nárůst cen energií. Uděláme maximum, aby ho lidi nepocítili. Požádal jsem Karel Havlíček, aby na vládu předložil slíbený návrh kompenzace pro 4,3 milionu domácností. Chceme lidem zaplatit na faktuře položku, kterou platí za obnovitelné zdroje. Jde o cca 500 korun za 1 MWh, tedy asi 1500 korun na domácnost. Zdroje získáme z toho, že jsme konečně zdanili tunel solárních baronů. Navrhujeme taky snížení DPH z 21 % na 0 % u energií formou zákona, který pošleme do Sněmovny. Tím minimalizujeme dopad zdražování energií na lidi.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama