Sociální demokracie

Svoboda, solidarita, spravedlnost.
  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.04.2012 18:06:33

ČSSD prosazuje STOP průzkumu ložisek břidlicového plynu na Berounsku

ČSSD prosazuje STOP průzkumu ložisek břidlicového plynu na Berounsku

ČSSD se ostře vyjádřila proti záměru průzkumu ložisek a případné těžby břidlicového plynu v okolí Berounska.

V této věci písemně interpeloval ministra životního prostředí Tomáše Chalupu (ODS) poslanec ČSSD a předseda Komise Rady Středočeského kraje pro rozvoj měst a obcí Richard Dolejš.

„V zájmu ochrany životního prostředí a zdraví obyvatel se stavím jednoznačně proti průzkumu ložisek břidlicového plynu a udělám vše proti realizaci tohoto záměru. Apeluji na Vás, pane ministře, abyste využil všech svých kompetencí a podnikl opatření vedoucí k zastavení probíhajícího řízení, respektive k vydání zamítavého stanoviska k zahájení průzkumů ložisek břidlicového plynu,“ uvedl R.Dolejš ve své interpelaci na ministra životního prostředí Tomáše Chalupu.

Ve snaze zastavit možný průzkum ložisek břidlicového plynu se R.Dolejš obrátil i na zástupce Středočeského kraje, včetně hejtmana Středočeského kraje Davida Ratha (ČSSD), kteří negativní stanovisko k průzkumu ložisek břidlicového plynu v CHKO Český kras jednoznačně podpořili.

Na základě této iniciativy se záležitostí zabýval i Výbor pro životní prostředí a zemědělství Zastupitelstva Středočeského kraje, který záměr průzkumu ložisek břidlicového plynu s ohledem na hrozící závažné dopady na životní prostředí jednohlasně odmítl. Touto problematikou se na svém pondělním jednání bude zabývat i krajská vláda ČSSD, která projedná návrh na přijetí negativního stanoviska k záměru průzkumu a případné těžby břidlicového plynu.

Tiskové oddělení ČSSD

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama