Mgr. Marek Výborný

  • KDU-ČSL
  • ministr zemědělství
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,53. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.10.2021 8:38:00

Jak může být všechno jinak

Jak může být všechno jinak

Komentář na facebookovém profilu k událostem končícího týdne

 Poslední dva měsíce jsem všechen čas a síly věnoval kontaktu s lidmi v našem Pardubickém kraji. Prostě volby je potřeba odpravovat, tak jsem se zodpovědně snažil. A těšil se, jak si po volbách najdu čas na odpočinek, děti a rodinu, zahradu atd. Prostě aktivní relax. A jak jsem starej, tak jsem blbej a naivní.

Před týdnem si všechno sedlo. SPOLU jsem vyhráli volby. Skvělého úspěchu dosáhli i doma v Pardubickém kraji, už jsem tady o tom psal. No a začalo to. Tak tak stíhám a určitě ne na všech kanálech, reagovat na pozdravy, blahopřání, podněty a výzvy. Tímto se všem omlouvám, budu se snažit to dohnat. Do toho prosba předsedy Mariana Jurečky, abych převzal odpovědnost za poslanecký klub. Slovo předsedy je “svaté”, tedy mělo by se respektovat a já slíbil, že jsem v rámci možnosti připraven KDU-ČSL a Spolu21 pomoci. A tím se povinnosti a úkoly několikrát znásobily, jednání naši koalice SPOLU, koaliční jednání, práce na programovém prohlášení nové vlády, která to bude mít hodně těžké (viz krachy poskytovatelů energii, růst cen…), připravit vše pro fungování klubu v PS, který bude najednou mít ne 10 ale 23 členů. Fakt se nenudím.

A aby to nebylo jen o operativě. Řešil jsem komplikace kolem milostivého léta, zítra asi více ve 168 hodinách a v úterý ve 12:15 na mimořádné tiskovce. Já to řikám lidově: kličkovat před milostivém létem nikdo nebude.

V pátek jsem byl pozván na odbornou konferenci k insolvenčnímu právu Insolvence2021. Ve svém příspěvku jsem hovořil nejen o milostivém létu, ale i našich představách připravované transpoziční novely insolvenčního zákona. Krátce: zpřístupnit oddlužení více lidem, ale také nerezignovat na jistou přisnost v jeho průběhu, která pomůže hájit práva věřitelů.

Do toho řada schůzek a jednání, vyklizení kanceláře v PS… A na konec v pátek odpoledne celostátní konference KDU-ČSL. Vítězství a úspěch je potřeba s pokorou oslavit, ale taky myslet na odpovědnost záměny příští. Nesmíme zklamat.

Tečka byla v pátek večer už naštěstí s dětmi na koncertu Čechomoru u nás v Městci. Tak a přes víkend mimo jiné práce na programových kapitolách ke školství a kultuře. Nenudím se. Ale s vítězstvím v zádech jde všechno snáz. Tolik výběr.

Ještě jednou vám všem děkuji za vsechny vzkazy a podporu. Moc si toho vážím. Budu se snažit nezklamat.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama