prof. Ing. Ivo Vondrák, CSc.

  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.10.2021 17:14:00

Rozšíření Beskydského gastrocentra vyšlo na 12 milionů

Rozšíření Beskydského gastrocentra vyšlo na 12 milionů

Díky novým zákrokovým sálům s moderním specializovaným vybavením se rozšiřuje spektrum péče v orlovské nemocnici.

 Stávající gastroenterologická ambulance nyní nabídne podrobnější diagnostiku gastrointestinálního traktu a možnost provádět složitější ambulantní zákroky, přibyly také nové odbornosti.

Rozšíření Beskydského gastrocentra vyšlo na 12 milionů korun, které uhradil Moravskoslezský kraj. „Na začátku minulého roku jsme v orlovské nemocnici zahájili provoz gastroenterologické ambulance. Je to detašované pracoviště Beskydského gastrocentra frýdeckomístecké nemocnice. Ukázalo se, že o jeho služby je velký zájem, a tak jsme se rozhodli podpořit jeho rozšíření,“ uvedl hejtman Moravskoslezského kraje Ivo Vondrák.

Díky nové špičkové technice je nyní v gastrocentru možná přesnější diagnostika, jsou zde nově vybudovány dva endoskopické sály a dospávací pokoj, což lékařům umožňuje rozšířit spektrum prováděných zákroků a pacientům výrazně zvyšuje komfort před i po vyšetření. "Dále se nám podařilo rozšířit péči o další dvě odbornosti, endokrinologii a nově i plicní lékařství,“ sdělil primář Beskydského gastrocentra Petr Vítek.

Pracoviště má ambulantní provoz, po vyšetřeních či zákrocích pacienti v doprovodu blízkých odcházejí domů. „Pokud je některých pacientů nutná následná hospitalizační péče, spolupracuje orlovské pracoviště s lůžkovými odděleními karvinské nemocnice, Nemocnice Havířov a také s mateřským pracovištěm Nemocnice ve Frýdku-Místku. Velmi si ceníme ochoty pana doktora Petra Vítka, jehož tým zajišťuje provoz ambulance. Pan doktor je primářem interního oddělení frýdeckomístecké nemocnice a jeho působení v Orlové si pacienti velmi pochvalují. Jistě uvítají současné rozšíření péče o některé léčebné ambulantní zákroky a nové odbornosti,“ řekl náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje pro zdravotnictví Martin Gebauer.


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama