Komunistická strana Čech a Moravy

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,8. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.10.2021 4:31:00

Kudy z nejhlubší krize v dějinách strany

Kudy z nejhlubší krize v dějinách strany

Zpráva z jednání Pražské politicko-teoretické konference

 Na téma "Kudy z nejhlubší krize v dějinách strany" proběhla v sobotu 16. října 47. Pražská teoreticko-politická konference, pořádaná před mimořádným sjezdem KSČM dvěma desítkami jejích okresních výborů a svazem mladých komunistů. Shodla se v požadavku radikálního rozchodu s politikou, jež stranu sráží ke dnu dlouhodobě a poprvé za 100 let nedokázala získat ani parlamentní mandáty.

Do vedení KSČM by proto podle účastníků neměl kandidovat nikdo z vedení zvoleného na minulém sjezdu, ani ze současných poslanců poslanecké sněmovny parlamentu za KSČM. Za záruku změny, jež straně vrátí důstojné postavení, považují účastníci konference pouze její zásadní stoupence.

Na předsedu strany byl navržen Josef Skála, za místopředsedy lídři brněnských a ostravských komunistů Martin Říha a Martin Juroška, zkušený organizátor Jiří Horák, úspěšná komunální politička Jaromíra Valder Jakubcová a Milan Krajča, další z perspektivních mladých tváří KSČM.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama