Milan Chovanec

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,82. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.04.2012 15:54:05

Vnitrostranických jednání VV se nesmí účastnit šéfové státních podniků

Vnitrostranických jednání VV se nesmí účastnit šéfové státních podniků

ČSSD pokládá za nepřijatelné, že se politických grémií a porad nejužšího vedení Věcí veřejných účastní šéfové Ředitelství silnic a dálnic a Správy železniční dopravní cesty.

„Podezření z přímého napojení vrcholných manažerů státních podniků na tento politických subjekt je natolik silné, že by měli být tito manažeři s okamžitou platností postaveni mimo funkci a měli by jasně vysvětlit důvod své účasti na tomto jednání,“ říká stínový ministr dopravy za ČSSD a hejtman Plzeňského kraje Milan Chovanec.

 Střídající se ministři v resortu dopravy za Věci veřejné ještě více prohloubili chaos a zmar, který byl nastolen v této oblasti za vlády Mirka Topolánka. Díky současným systémovým chybám, neprůhledným výběrovým řízením a různým podezřením z podvodů jsme již přišli o desítky miliard korun z fondů EU a dnes hrozí, že bude tato situace ještě více eskalovat. To by znamenalo totální kolaps celého systému.

 „Ministerstvo dopravy se nesmí stát centrem politických her a kolbištěm k vyřizování účtů mezi rozhádanými frakcemi Věcí veřejných. Namísto politikaření a zákulisních personálních rošád je třeba postavit odborně fundované vedení, které bude schopno řídit investiční činnost, včetně transparentní kontroly,“ říká Chovanec.

 ČSSD je přesvědčena, že vedoucí manažerská místa jsou obsazena lidmi bez potřebné erudice a odbornosti, kteří se na své posty dostali díky lobbistickým zájmům a stranické legitimaci. Obava ze závažných pochybení v řídících a kontrolních mechanismech je tak více než na místě. Platí to zejména v současné době, kdy budou vyhlášeny klíčové, mnohamiliardové, tendry na rekonstrukci D1 a na dostavbu D3.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama