Mgr. Marek Výborný

  • KDU-ČSL
  • ministr zemědělství
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,53. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.10.2021 10:57:00

Právní stát v Evropě

Právní stát v Evropě

Komentář na facebookovém profilu ke konferenci, zaměřené na vztah státní moci k právu

 To byl název mezinárodní konference, kterou pořádal Institut pro křesťansko-demokratickou politiku v Praze. Evropa není jen volným trhem, ale i společenstvím hodnot jako je svoboda, demokracie a právní stát. Je třeba si to stále připomínat.

Bylo mi ctí přijmout pozvání a společně s prof. Janem Kyselou, Martinem Buchtíkem ze STEMu a novinářkou Andreou Procházkovou diskutovat v panelu nazvaném "Princip právního státu a řešení pandemie v ČR".

Ano, právní stát dostával příslověčně zabrat během pandemie. Státní moc často zapomínala(á), že je podřízena právu. Je ale evidentní, že principy právního státu zafungovaly a to zvláště díky nezávislé soudní soustavě, která v rámci přezkumu dbala a dbá na soulad všech opatření s právním řádem.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama