Zuzana Majerová

  • Trikolora
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,07. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.10.2021 17:33:00

Klasický unijní dvojí metr

Klasický unijní dvojí metr

Komentář na facebookovém profilu k souladu národních a eurounijní legislativy

 Z otázek novinářů: “Polský ústavní soud nedávno rozhodl o nadřazenosti polských zákonů nad unijním právem. Podle šéfky EK von der Leynové se jedná o vyvrcholení útoků na nezávislost justice v Polsku. Co si myslíte o tomto kroku Poláků? Lze podle Vás být součástí EU a zároveň se řídit národními normy?”

Polský ústavní soud rozhodl úplně stejně jako před časem ten německý. Ale Polsko asi není Německo, takže realitou je klasický unijní dvojí metr. Trikolóra stojí jednoznačně na straně Polska.

Perspektivou pro náš kontinent je Evropa jako společenství spolupracujících suverénních národních států. Seshora nadekretovaný unifikovaný nadnárodní slepenec, tedy byrokratický moloch, ve který se Evropská unie sebevražedně mění, je slepá cesta.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama