Rožnov pod Radhoštěm [okres Vsetín]

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,41. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.04.2012 14:28:44

Starostky Rožnova a Frenštátu na setkání s ministrem Jankovským

Starostky Rožnova a Frenštátu na setkání s ministrem Jankovským

Starostka Rožnova pod Radhoštěm Markéta Blinková a starostka Frenštátu p.R. Zdeňka Leščišinová se ve středu 11. dubna setkaly na Pustevnách s ministrem pro místní rozvoj Kamilem Jankovským. Hlavním tématem setkání organizovaného Folklorním sdružením

 Starostky Rožnova a Frenštátu na setkání s ministrem Jankovským

Starostka Rožnova pod Radhoštěm Markéta Blinková a starostka Frenštátu p.R. Zdeňka Leščišinová se ve středu 11. dubna setkaly na Pustevnách s ministrem pro místní rozvoj Kamilem Jankovským. Hlavním tématem setkání organizovaného Folklorním sdružením ČR byly folklorní festivaly na území obou měst. Diskutovalo se ale také o novém zákonu o veřejných zakázkách nebo o připravovaném zákonu o cestovním ruchu.


Na pozvání předsedy Folklorního sdružení ČR Zdenka Pšenicy zavítal do Beskyd ministr pro místní rozvoj Kamil Jankovský. Na Pustevnách se setkal se starostkami měst Rožnov pod Radhoštěm a Frenštát p.R. Setkání se zúčastnili také ředitelé folklorních festivalů, které jsou pravidelně pořádány na území měst na obou stranách Radhoště.
„Jednalo se především o organizačním a finančním zajištění vybraných festivalů. Na rožnovské straně byly projednávány Rožnovské slavnosti a Mezinárodní festival slovenského folkloru Jánošíkův dukát. Na ten již pro letošní rok přislíbil ministr Jankovský dotaci ve výši 50 tisíc korun,“ uvedla starostka Rožnova Markéta Blinková.
„Kromě festivalových témat jsme vedli také velmi otevřenou diskusi o novém zákonu o veřejných zakázkách, který ve své stávající podobě neusnadňuje práci obecním samosprávám. A samozřejmě také prozatím chybí tzv. prováděcí vyhláška. Informovala jsem se také na stav přípravy nového zákona o cestovním ruchu, který by významným turistickým místům jako je Rožnov mohl v mnoha ohledech pomoci,“ uzavřela starostka Blinková.

Zvuková verze


Zpracoval:
Tomáš Gross
tiskový mluvčí
MěÚ Rožnov p. R.
Masarykovo náměstí 128-129
756 61 Rožnov p. R.,
tel.: 571 661 137
mob.: 739 503 636
gross.os (zavinac) roznov.cz

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama