Jiří Vosecký

  • SLK
  • Česká Lípa
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,66. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.10.2021 19:11:00

Do IZS jen vneseme chaos

Do IZS jen vneseme chaos

Projev na 17. schůzi Senátu 27. října 2021 k senátnímu návrhu zákona senátorky Jitky Seitlové a dalších senátorů, kterým se mění zákon č. 239/2000 Sb., o integrovaném záchranném systému a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů.

 Děkuji za slovo, pane předsedající, pane předsedo. Základní věc. Jako starostové všichni víme, že integrovaný záchranný systém, který jak je nastavený a je to všechno přes hasiče, je funkční. To je zaprvé. Zadruhé, kdybychom tohle schválili a začali tohle připouštět, tak tam vneseme chaos a může vzniknout v určitých oblastech dvoukolejnost. Na to je zapotřebí si dát velký pozor, protože to je jasné.

A pak je další problém. Nelze všechny občany v České republice informovat smskou, protože někde není signál. To je další problém. Když to tam dáme do zákona jasně, tak ten starosta má velký problém, protože tam bude muset zajistit signál, smskový. A když náhodou vypadne operátor, tak je zodpovědný pak starosta, protože za všechno je odpovědný starosta. Takže pozor, my tady jsme schopní starosty a obce dostat do velkých problémů. A do celého systému, který je velmi dobře funkční, já bych řekl, že je jeden z nejlepších v Evropě, můžeme vnést velké zmatky. Děkuji za pozornost.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama