JUDr. Michal Hašek

  • PRO
  • Jihomoravský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,26. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.04.2012 17:42:39

Kolik statečných má Karolína Peak? Je to jedno...

Kolik statečných má Karolína Peak? Je to jedno...

Je úplně jedno, jestli bude „peakovců“ šest nebo devět, jestli vyhrají „bártovci“ či „peakovci“ či jestli bude mít vláda Petra Nečase většinu jednoho, dvou, tří či čtyř a půl hlasu.

Normal 0 21 false false false CS X-NONE X-NONE

Podstatné totiž je, zda odchodem Karolíny Peak a jejích sedmi či kolika statečných získá tato vláda na legitimitě. A odpovědí je dle mého názoru, že nikoli.

Vláda Petra Nečase klesla na pověstné dno politické kultury a důkladně, jeden po druhém, zatlouká poslední hřebíčky do rakve důvěry občanů v politiku. Jakkoli se po každém dalším problému či krizi vlády Petra Nečase zdálo, že již nemůže být hůře, vládní strany znovu a znovu zhoršují obraz politiky před občany.

Poslední kapitolou tohoto více než smutného příběhu je pak současný boj Karolíny Peak proti destrukci a vydírání. Co na tom, že hlavním nástrojem tohoto boje proti destrukci je destrukce poslaneckého klubu Věcí veřejných. Její přeběhnutí (protože o nic jiného než tradiční přeběhlictví se zde nejedná) je ODS a TOP 09 vyzdvihováno jako sympatické a odvážné gesto a všichni přeběhlíci jsou nyní, namísto obvyklých konstruktivních poslanců, nazývání odpovědnými a odvážnými. Myslím, že někdo jiný by krok „peakovců“ nazval spíše tancem na hrobu Víta Bárty než odvážným krokem, ale to je na této smršti ubohosti a trapnosti ten nejmenší problém.

Tato země potřebuje nové volby a novou vládu, která musí obnovit důvěru lidí v systém politických stran, tak vážně narušený skandály vlády a Věcí veřejných. Každý další den, kdy budeme všichni přinuceni sledovat, zda se podaří přemluvit, přetáhnout, ukecat či kdoví co horšího, dostatečný počet poslanců, aby pánové Nečas s Kalouskem disponovali „bezpečnou většinou“ v poslanecké sněmovně, je pro Českou republiku ztracený. Naše země potřebuje novou a legitimní vládu, schopnou provádět opravdové a hlavně spravedlivé reformy, nikoli bezmyšlenkovitou improvizaci, vznikající pouze proto, aby opodstatnili setrvání ministrů v jejich křeslech. Již to tak vnímají snad všichni, ovšem s výjimkou s ministrů vlády Petra Nečase a zatím neznámého počtu poslanců.

Michal Hašek, 1. místopředseda ČSSD

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama