Jaroslav Komínek

  • KSČM
  • Ústecký kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,18. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.10.2021 6:35:30

Mezikrajské vlaky stále v ohrožení!

Mezikrajské vlaky stále v ohrožení!

Zastupitelstvo Ústeckého kraje bude 1. listopadu schvalovat nový plán dopravní obslužnosti, který bude platit v období 2022–2026.

Zcela nepochopitelně se v něm však počítá s ústupky vůči Středočeskému kraji, který dlouhodobě usiluje o úplné zrušení vlaků Slaný – Louny a další škrty v úseku Lužná u Rakovníka – Žatec. Tedy o zhoršení dopravy a horší propojení okrajových částí našeho kraje s většími městy ve Středočeském kraji a s Prahou pro naše občany.Všichni si asi pamatujeme na předvolební kampaň Karla Havlíčka (ANO), který kritizoval středočeskou hejtmanku Petru Peckovou a radního Petra Boreckého (oba STAN) za rušení vlaků.  
Bylo by tedy nepochopitelné a určitě politickou chybou, kdyby v této situaci koaliční zastupitelé z hnutí ANO hlasovali pro takový plán, který by šel Středočeskému kraji na ruku a byl by v rozporu s tím, co hlásal Havlíček. Stejné zklamání by to bylo i od Spojenců pro kraj, kteří se dosud hlásí k zásluhám a boji za záchranu regionálních tratí, nebo třeba za obnovu Kozí dráhy. 
Na zasedání zastupitelstva Ústeckého kraje budu požadovat vypuštění všech částí, kde se mluví o možném rušení těchto spojů. 
Věřím, že koalice vyslyší tento požadavek, protože by bylo chybou tento Plán dopravní obslužnosti, který je jinak velmi kvalitně a odborně připraven, neschválit.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama