Tomáš Murňák

  • Piráti
  • Praha 13
  • zastupitel měst. části
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,71. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.11.2021 17:36:00

Grantový program má za cíl zlepšit životní prostředí v Praze

Grantový program má za cíl zlepšit životní prostředí v Praze

Rada hlavního města Prahy opětovně vyhlásila grantový program na podporu životního prostředí.

V Praze bude možné od 6. prosince 2021 žádat o granty v oblasti ochrany životního prostředí. Týkají se třeba ekologické výchovy, ale i kastrace volně žijících koček.

Rada hlavního města Prahy svým usnesením ze dne 1.11.2021 schválila vyhlášení programu Granty na podporu projektů ke zlepšení stavu životního prostředí hl. m. Prahy. Tento grantový program přitom vyhlašuje hlavní město již od roku 1996. Žádosti o granty budou přijímány od 6.12.2021 do 5.1.2022 včetně. Posouzeny budou nejpozději do konce června 2022 a s úspěšnými žadateli o dotaci bude následně uzavřena dotační smlouva podle schváleného vzoru.

Cílem vyhlášení Programu v oblasti životního prostředí je aktivní zapojení co nejširšího spektra a občanských aktivit, jednotlivců, spolků i jiných organizací do činností spojených s problematikou životního prostředí v hlavním městě Praze. Vzhledem k šíři spektra možných činností je vypsáno šest konkrétních tematických oblastí (veřejná zeleň, zelené učebny, ochrana přírody, ekologická výchova, výukové a vzdělávací programy pro školy, adaptace na klimatickou změnu) s blíže specifikovanými podmínkami realizace, a dále tematická oblast specifické projekty, v rámci níž lze předkládat jinak významné či pilotní projekty. Zvolené tematické oblasti dávají žadatelům možnost realizace celé řady činností vedoucích ke zlepšení stavu životního prostředí v hl. m. Praze.

“Každoročně vypisovaný grantový program má za cíl zlepšit životní prostředí v Praze. Vybízí tak organizace i širokou veřejnost k zapojení se do péče o životní prostředí v jejich nejbližším okolí. Granty lze čerpat nejen na environmentální vzdělávání, ale opět i na podporu komunitního kompostování nebo zakládání komunitních zahrad. Dále třeba i na kastraci volně žijících koček, které jsou na některých místech přemnoženy. Obvyklé jsou například dotace na výsadby stromů, obnovu vinohradů a ovocných sadů, ochranu vodních zdrojů nebo využití zvířat pro práci s osobami se zdravotním postižením,” sdělil Tomáš Murňák (Piráti), místopředseda Výboru pro infrastrukturu, veřejnou vybavenost a životní prostředí hlavního města Prahy.

Vyhlášení Programu v oblasti životního prostředí hl. m. Prahy bude zveřejněno na úřední desce Magistrátu hl. m. Prahy, na internetových stránkách hl. m. Prahy, na úředních deskách městských částí hl. m. Prahy, ve sdělovacích prostředcích a na internetových stránkách Econnectu. Za dobu existence tohoto grantového programu bylo (do roku 2019) přiděleno celkem 284 840 792 Kč a podpořeno 1980 projektů. Granty jsou vyhlašovány jako dvouleté. 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama