Mgr. Petr Gazdík

  • STAN
  • Zlínský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,78. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.11.2021 19:21:00

Když se zasekne gramofonová deska, je lepší gramofon vyměnit

Když se zasekne gramofonová deska, je lepší gramofon vyměnit

Komentář na facebookovém profilu k závěrečné zprávě sněmovní vyšetřovací komise k havárii na Bečvě

 Reaguji na vyjádření ČIŽP k závěrečné zprávě sněmovní vyšetřovací komise k havárii na Bečvě. Krátce a výstižně. Ono totiž pokud se zasekne gramofonová deska, je lépe gramofon opravit nebo vyměnit, neztrácet zbytečně čas.

1) Komise měla zastoupení devět politických stran. Vytvořit záměrně tendenční zprávu (jak tvrdí ČIŽP) v takovém politickém spektru by byl doslova zázrak.

2) Komise měla k dispozici téměř všechny materiály, i od policie. To ale ČIŽP dle jejího vyjádření ani netuší.

3) Komise neměla přístup pouze k výsledkům analýz od ČIŽP, které měly být dávno zveřejněny!

4) Jak toto může vůbec ČIŽP napsat? "Ale v každém případě, ať už někdo případně pochybil či ne, rozhodně to nemělo vliv na průběh vyšetřování a postup policie, která svá obvinění sdělila a jistě dojde ke spravedlivému výsledku." Toto jen potvrzuje mé podezření na zločinné spolčení, pokud chyby při vyšetřování neměly mít vliv na jeho výsledek.

5) Komise poukazuje na chyby jiných úřadů, přičemž stejných chyb se dopustila sama (pozdní příjezdy, nedostatečné odběry...)

6) Nepozornost ČIŽP - některé její výhrady jsou ale ve zprávě komise uvedeny (svědectví o vylití vzorků, záznam o rozboru vody u EA dne 21. 9.)

7) ČIŽP kritizuje komisi, že neuvedla, kdo a jak přesně znehodnotil vzorky - to by ale museli umět číst i v poznámkách pod čarou, viz odkaz zprávy komise na dokument: "Odpověď Městského úřadu Hranice na dotaz podle zákona č. 106/1999 Sb."

8) ČIŽP tvrdí, že ji má sněmovní komise poradit, která z desítek výustí je potencionálně riziková. Rada zní: Úplně by postačilo prověřit prvních 5 výustí nad místem úhynu ryb, z nichž některé z těchto potrubí vedou z chemičky. Navíc ve výusti Dezy se měl vzorek odebírat jako první! Ne vůbec!

9) ČIŽP zmiňuje, že v době havárie neměla metodický pokyn, což je samo o sobě špatně. Nicméně i po jeho vyhotovení na vyžádání komise z něj vyplývá, že inspektor postupoval špatně při odběrech vzorků vody a nevymezil zdroj kontaminace.

10) ČIŽP ve vyjádření svádí svá pochybení především na vodoprávní úřad, krajské úřady, hejtmany, dokonce i hasiče a rybáře, což je nehoráznost! Rybáři se již několikrát právem ohradili proti tvrzením komise. Učiní tak i ostatní úřady? Nicméně mnohé z jich mají také máslo na hlavě.

Analýza ČIŽP zprávy Vyšetřovací komise k ekologické katastrofě na řece Bečvě ZDE

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama