ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,93. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.11.2021 21:45:00

Starostové a nezávislí schválili návrh koaliční smlouvy

Starostové a nezávislí schválili návrh koaliční smlouvy

Celostátní výbor hnutí STAN na svém dnešním jednání schválil návrh koaliční smlouvy mezi hnutím STAN, Českou Pirátskou stranou, ODS, KDU-ČSL a TOP 09 včetně programu koalice.

 Schválený návrh koaliční smlouvy neobsahuje personální složení budoucí vlády, které bude předmětem dalších jednání.

Celostátní výbor hnutí STAN projednal a schválil na dnešním jednání usnesení:

Celostátní výbor schvaluje koaliční smlouvu uzavřenou mezi hnutím Starostové a nezávislí, Českou pirátskou stranou, ODS, KDU-ČSL a TOP 09 a program této koalice.

“Považuji za klíčové, že kolegové z Celostátního výboru výraznou většinou podpořili vstup našeho hnutí do nově vznikající demokratické vlády. Schválením návrhu koaliční smlouvy zároveň ocenili kroky vyjednávacího týmu a důvěru v programové směřování koalice. Je to jednoznačný signál veřejnosti, že naše hnutí je připraveno přijmout odpovědnost za pozitivní změnu ve vedení státu a zastupovat zájmy občanů České republiky,” řekl předseda hnutí STAN Vít Rakušan.

“Působení v budoucí vládě nám umožní realizovat náš předvolební program, který se výrazně odráží ve schváleném programu koalice. Koaliční program je ambiciózní, má směřovat zemi k prosperitě a vzdělané společnosti s akcentem na životní prostředí a ochranu krajiny. Je to program moderní, odráží potřeby 21. století, průmyslových změn a reakcí na nadcházející technologické výzvy,” doplnil Rakušan.

Předseda hnutí zároveň potvrdil, že hnutí STAN bude nominovat své zástupce do resortů Ministerstva vnitra, Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy, Ministerstva průmyslu a obchodu a Ministerstva pro evropské záležitosti.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama