ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.04.2012 9:57:38

Chceme větší důraz na ochranu spotřebitele

Chceme větší důraz na ochranu spotřebitele

V těchto dnech vrcholí přípravy novely zákona č. 159/1999 Sb., o některých podmínkách podnikání a o výkonu některých činností v oblasti cestovního ruchu.

Hlavním účelem této dílčí novely je zvýšení ochrany spotřebitele, jeho lepší informovanost a zpřesnění podmínek podnikání pro cestovní kanceláře a cestovních agentury. Snahou ministerstva je aby tato dílčí novela začala platit hned na začátku roku 2013.

Nastavení jasných a srozumitelných pravidel v oblasti cestovního ruchu je jedním z hlavních plánů MMR pro letošní rok. Kromě novely zákona připravuje MMR také novou koncepci pro období 2014 – 2020. Jedná se o základní střednědobý strategický dokument v oblasti cestovního ruchu, jehož součástí budou cíle, priority a konkrétní opatření, které budou realizovány na podporu rozvoje cestovního ruchu v tomto období.

Diskusi k tématu cestovního ruchu v České republice a k jeho koordinaci otevřeli zástupci MMR také na konferenci „Cestovní ruch na prahu 3. tisíciletí“, která se konala tento týden v Praze.

Nutnost novelizovat zákon o cestovním ruchu vzešla z vyhodnocení současného stavu a z konzultací s odbornou veřejností. Dalším popudem bylo zpoždění novely Směrnice Rady č. 90/314/EHS o souborných službách pro cesty, pobyty a zájezdy ze strany evropské komise Tato „dílčí novela“ byla zařazena do Plánu legislativních prací vlády na rok 2012.

„Do budoucna chceme také nastavit systém řízení cestovního ruchu který bude fungovat na principech destinačního managementu a na kvalitní mezisektorové komunikaci. Chceme, aby již nedocházelo k poklesu výkonnosti cestovního ruchu, snižování konkurenceschopnosti destinací a podnikatelů a tím k poklesu příjmů státního rozpočtu generovaných cestovním ruchem“, říká ministr pro místní rozvoj Kamil Jankovský.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama