MUDr. Miroslav Havrda

  • Svobodní
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,55. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.11.2021 16:10:37

Nešiďme lidi „bezinfekčností“

Nešiďme lidi „bezinfekčností“

Komentář na facebookovém profilu k rozdělování občanů na dvě kategorie, očkovaní a neočkovaní.

Pojmy “potvrzení o bezinfekčnosti” nebo “bezinfekčnost” se již běžně používají v návaznosti na informaci o očkování. Jde o zneužití jazyka, protože přenos infekce probíhá i u očkovaných.

To vede k zasévání umělého nepřátelství, ostrakizaci neočkovaných a falešnému pocitu bezpečí očkovaných. Ve vážném stavu totiž končí očkovaní také. Podle statistiky z října, očkování snižuje riziko hospitalizace na JIP. Očkovaných je ve starší populaci více než neočkovaných, což dělá výklad statistiky složitější a více to mluví ve prospěch očkování. Přesto je třeba připomenout, že v týdnu před 27. 10. zemřelo s COVID více očkovaných než neočkovaných.

Čísla však jen dokreslují realitu a kdyby se ta čísla lišila podstat se nezmění. Podporuji dobrovolnost očkování a nikdy nebudu podporovat zavedení dvou kategorií občanů! Vláda musí přestat se stavěním lidí proti sobě, jinak se budou stávat projevy podobné agrese stále častější (viz zde).

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama