prof. PharmDr. Alexandr Hrabálek, CSc.

  • BPP
  • Hradec Králové
  • primátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,8. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.11.2021 9:15:00

Město podpoří rozvoj a údržbu sportovišť dotacemi

Město podpoří rozvoj a údržbu sportovišť dotacemi

Město Hradec Králové vypíše dotační program na rozvoj, rekonstrukci a údržbu sportovišť a tělovýchovných zařízení, která se nacházejí na území města, ale nejsou v jeho majetku.

Celkově půjde o pět milionů korun. Žádosti o dotace bude hradecký magistrát přijímat během ledna příštího roku. Vypsání dotačního programu na svém včerejším zasedání schválili zastupitelé města.

„Chceme v našem městě rozvíjet sport a podporovat sportovce, kteří, aby mohli dosahovat skvělých výkonů, potřebují mimo jiné také kvalitní zázemí. Kromě podpory vlastních sportovišť se proto chystáme vypsat dotační program na rozvoj a podporu sportovišť, která nejsou v majetku města, ale nacházejí se na jeho území. Dotaci budou moci zájemci využít na investiční i neinvestiční akce, které budou provedeny v příštím roce. V případě významných investic může být projekt realizován i s přesahem do roku 2023,“ říká primátor města Alexandr Hrabálek.

Žádosti o dotace bude možné podávat pouze elektronicky, a to od 10. do 26. ledna prostřednictvím dotačního portálu města Hradec Králové (https://dotace.mmhk.cz). Žadatelem o dotaci může být fyzická nebo právnická osoba, která provádí veřejně prospěšné činnosti a projekty. Žádat lze o dotace do výše maximálně 80 % z celkových nákladů na projekt. Jeden projekt může být podpořen pouze v jednom dotačním programu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama