Milan Chovanec

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,82. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.04.2012 19:52:00

Bílý kůň Pavel Dobeš by měl okamžitě rezignovat

Bílý kůň Pavel Dobeš by měl okamžitě rezignovat

stanovisko hejtmana Plzeňského kraje a stínového ministra dopravy za ČSSD Milana Chovance.

„Přiznává – li ministr dopravy Pavel Dobeš, že byl téměř rok, kdy je ve funkci nepřípustně ovlivňován Vítem Bártou, měl by okamžitě rezignovat,“ říká stínový ministr dopravy za ČSSD a hejtman Plzeňského kraje Milan Chovanec. Podle něho je naprosto nepředstavitelné, aby člověk, který byl v podstatě nastrčeným bílým koněm, zastával jakékoli místo v exekutivní či legislativní funkci.

 Ministr dopravy Pavel Dobeš v rozhovoru pro Hospodářské noviny otevřeně hovoří o propojení managementu ministerstva dopravy a jím řízených organizací na Věci veřejné. Přiznává, že za dobu jeho působení byly naprosto netransparentně vypisovány veřejné zakázky, za desítky miliard korun, a že byla zcela potlačena jakákoli jejich kontrola. Z výše zmíněného vyplývá, že

 1)      Pavel Dobeš byl bílým koněm a ministerstvo bylo řízeno, včetně veškerých finančních toků, neprůhledně.

 2)      Pavel Dobeš ve své podstatě přiznává, že tak byly, kromě jiného, financovány aktivity Věcí veřejných.

 3)      Pavel Dobeš prokazatelně o těchto praktikách věděl, své podřízené nijak neřídil a za celou dobu neučinil žádný krok, který by tomu zamezil. Jeho současné pokání je nevěrohodné a další setrvání ve vládě neobhajitelné a nepřípustné.

 „Hovoří-li dnes Pavel Dobeš o chybách, které se staly, měl by začít především u sebe a vyvodit z toho odpovědnost. Tato odpovědnost je primárně politická a Pavel Dobeš, pokud to myslí s dopravou vážně, by měl okamžitě rezignovat na všechny své funkce,“ tvrdí Chovanec. Odpovědnost trestně právní, by pak podle něho měly začít vyšetřovat orgány činné v trestním řízení.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama