Ing. Petr Kulhánek

  • BPP
  • Karlovarský kraj
  • hejtman
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,41. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.11.2021 14:03:00

Kraj poskytne dotaci obci Bublava na nákup techniky

Kraj poskytne dotaci obci Bublava na nákup techniky

Rada Karlovarského kraje doporučila zastupitelstvu schválit udělení individuální dotace obci Bublava. Částka ve výši 240 tisíc korun poslouží k nákupu kontejnerového nosiče za traktor včetně kontejneru.

 „Rozhodli jsme se obci Bublava pomoci, protože kvůli splácení dluhu za nedokončený projekt výstavby akvaparku si její vedení nemůže dovolit zásadní investice a podpořit tak rozvoj obce. Realizovány jsou vždy jen dílčí projekty. Chápeme, že za stávající situace je velmi náročné investovat do nákupu techniky, jež je nezbytná pro horskou oblast a údržbu jejích komunikací, proto jsme schválili přidělení individuální dotace,“ uvedl hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek.

Vlivem klimatických podmínek a v důsledku zatížení během zimní turistické sezóny jsou v obci Bublava velmi nákladné rekonstrukce a údržba místních komunikací. Právě pro tyto účely používali traktor s valníkem, který však již nesplňuje technické parametry pro provoz na komunikacích. Bez tohoto zařízení ale není možné zajistit údržbu a posyp komunikací či svoz odpadu. Za peníze z dotace zakoupí vedení obce jednoosý kontejnerový nosič za traktor včetně kontejneru s nosností do šesti tun.

Celková cena nosiče je 500 tisíc korun. Obec Bublava zažádala o individuální dotaci, neboť v současné době není vyhlášen odpovídající dotační titul. O udělení dotace rozhodne Zastupitelstvo Karlovarského kraje na svém příštím zasedání, které se uskuteční 13. 12. 2021.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama