Ing. et Ing. Jan Skopeček, Ph.D.

  • ODS
  • Středočeský kraj
  • místopředseda PS PČR
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,17. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.11.2021 19:38:00

Nové ideologie se pod líbivými hesly snaží omezovat svobodu

Nové ideologie se pod líbivými hesly snaží omezovat svobodu

Komentář na facebookovém profilu k nutnosti hlídat a bránit demokracii

 Na původní 17. listopad, tedy na 17. listopad 1939, se trochu nespravedlivě zapomíná. Všichni svou pozornost soustředí k Národní třídě a tady u Hlávkovy koleje je vždy jen hrstka lidí. 17. listopad 1989 znamenal počátek konce komunismu a začátek pozitivních změn. 17. listopad 39 byl oproti tomu počátkem temného období nacistického teroru a zvůle německé okupace. To, co však oba tyto důležité dny našich dějin propojuje, jsou studenti, hrdinství, odhodlání, protivenství se bezpráví a touha po svobodě.

Dnešní den je připomínkou boje za svobodu a demokracii. Už samotný název, který jsme tomuto našemu státnímu svátku dali, nám připomíná, že ani svoboda ani demokracie nejsou samozřejmé, že je nutné se za ně bojovat a že to někdo v historii před námi už činil. Dnešní den je nejen připomínkou těch, na jejichž práci a touhu po svobodě navazujeme, ale především závazkem, že ani my tento nekonečný zápas nevzdáme.

Připomínat si zrůdnost komunistického a nacistického režimu musíme. Je to naše povinnost. Bylo by ale osudovou chybou nevidět a přehlížet dnešní nové moderní, progresivní ideologie, které znovu pod různými líbivými hesly snaží znovu testovat naši vůli po svobodě. Svobodu se snaží omezovat, limitovat demokracii a demokratickou diskusi a říkat nám jak máme žít své životy. Tímto směrem bychom měli dnes upínat svou pozornost. K tomuto by nás dnešní svátek měl vybízet.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama