RNDr. Jiří Payne

  • Svobodní
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,32. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.11.2021 22:22:00

Vakcíny? Výrobce přece musí prokázat smysluplnou účinnost

Vakcíny? Výrobce přece musí prokázat smysluplnou účinnost

Komentář na facebookovém profilu k vakcínám proti covidu.

 Zdá se, že vakcíny fungují mnohem kratší dobu, než nám říkali. Údajní odborníci opakují jako na kolovrátku, že to nikdo nemohl tušit. No nevím, normálně se to u léčivých přípravků nestává. Výrobce přece musí prokázat smysluplnou účinnost. A když nějací šarlatáni prodávají kdejaké nesmysly, právě tito odborníci argumentují, že jejich účinek není potvrzen.

Nevím, jak se to dělá, ale při schvalování léků přece musí být pečlivě otestováno, zda, jak dlouho a s jakou efektivitou se projevuje blahodárný účinek. Jestli je ozdravný účinek v případě vakcín, které jsou historicky největším kšeftem v dějinách lidstva, omezen na pár měsíců, pak asi soudruzi někde udělali chybu při schvalovacím procesu. Možná k tomu měli nějakou neobvyklou finanční motivaci, možná podlehli politickým tlakům. A mělo by se to prošetřit. Každopádně by měl schvalovací proces proběhnout znovu.

Přijde doba, doufejme, že všichni, kdo veřejnosti lhali, kdo neprovedli obvyklé testy, kdo nepostupovali podle zavedených postupů při schvalování, kdo vydali nepravdivé certifikáty a kdo veřejně vakcíny propagandisticky hájili nepodloženými argumenty, budou trestně stíháni.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama