Bc. Martin Půta

  • SLK
  • Liberecký kraj
  • hejtman
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,14. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.11.2021 22:21:00

Vývoj posledních dní a týdnů nevěstí nic dobrého

Vývoj posledních dní a týdnů nevěstí nic dobrého

Komentář na facebookovém profilu k vývoji epidemiologické situace v Libereckém kraji

 I když na tom nejsme v porovnání s ostatními kraji zatím tak špatně, vývoj posledních dní a týdnů nevěstí nic dobrého, a dá se tak čekat, že počty pozitivních případů COVID-19 nadále významně porostou. Zvyšují se také počty hospitalizovaných a ani v tomto případě bychom se neměli nechat oklamat tím, že v porovnání se situací na jaře zatím není situace v našich nemocnicích tak dramatická. I zde totiž pacientů s COVID-19 přibývá, a nemocnice už tak musely přistoupit k omezení naplánovaných operací.

Pokud se v příštích týdnech aktuální negativní vývoj epidemiologické situace nezmění, můžeme překonat i počty hospitalizovaných z jara. Vše zatím zvládáme díky velkému nasazení zdravotníků, kterým bych chtěl tímto poděkovat. Poděkování patří také Oblastnímu spolku ČČK Liberec, který hledá dobrovolníky do nemocnic. Hlásit se můžete na dispecink.zapad@cervenykriz.eu. Díky!

S významným nárůstem pozitivních případů úzce souvisí i vysoký počet PCR testů, kde jsou v současné době čekací doby 3-5 dní. I když jsme poprosili zdravotnická zařízení, aby jejich kapacitu navýšili a svou činnost zahájí také tři mobilní odběrové týmy, narážíme na limitovanou kapacitu laboratoří při vyhodnocování testů – jedná se o vysoce odbornou práci. Velkému náporu čelí také hygiena, které při trasování pozitivních případů pomáhá jak tým HZS Libereckého kraje, tak i zdravotní školy z Liberce a Turnova.

Dobrou zprávou je rostoucí počet zájemců o očkování – z 93 000 lidí v našem kraji, kteří zatím nebyli očkování se jich za poslední měsíc nechalo naočkovat 12 000. Všechny další zájemce o očkování bych chtěl vyzvat, aby se objednávali přes registrační a rezervační systém, který vám přidělí konkrétní termín v očkovacích centrech.

Na závěr bych vás chtěl všechny poprosit, abyste k druhým přistupovali se vzájemným respektem. Mrzí mě současná velká míra nevraživosti ve společnosti, neschopnost či neochota respektovat jiný názor a nepochopení mimořádnosti a vážnosti celé situace. Díky.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama