Ing. Miloš Zeman

První přímo zvolený prezident ČR
  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,6. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.11.2021 12:09:00

Příslušníci ozbrojených sil ČR jsou připraveni k okamžitému přesunu

Příslušníci ozbrojených sil ČR jsou připraveni k okamžitému přesunu

Prezident republiky Miloš Zeman zaslal dopis Andrzeji Dudovi, prezidentovi Polské republiky.

 Vážený pane prezidente,

situaci na polsko-běloruské hranici, která je způsobena zlými úmysly těch, kteří pro svůj vlastní prospěch neváhají zneužít nepřízně osudu druhých, velmi pozorně sleduji. Jako prezident republiky a vrchní velitel ozbrojených sil i jako občan, Váš soused a spojenec.

Hranice, kterou odvážně bráníte, není jen hranicí Polské republiky, ale zároveň hranicí Evropské unie a hranicí členské země NATO. Na jakékoli její ohrožení by měly proto reagovat všechny členské státy EU a NATO a měly by nabídnout účinnou pomoc.

Armáda ČR je připravena, bude-li z Vaší strany zájem a při splnění zákonných podmínek, vyslat k pomoci při obraně hranice Polské republiky své vojáky. Příslušníci ozbrojených sil České republiky jsou v současné době připraveni k okamžitému přesunu.

Rozhodnutí o vyslání ozbrojených sil České republiky mimo území naší země na dobu do 60 dnů náleží vládě, jde-li o plnění závazků z mezinárodních smluv o společné obraně proti napadení. Zasadím se o to, aby Česká republika dostála svým spojeneckým závazkům při obraně naší společné bezpečnosti.

Kromě této konkrétní nabídky vojenské pomoci si Vám též dovoluji nabídnout motto, které se v naší zemi ujalo během epidemie koronaviru a které je výstižné i pro situaci na Vašich hranicích: „Společně to zvládneme!“

S úctou

Miloš Zeman
prezident České republiky

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama