JUDr. Alena Schillerová, Ph.D.

  • ANO 2011
  • Jihomoravský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,13. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.11.2021 19:21:00

To je demokracie ve vašem pojetí, to je válcování silou

To je demokracie ve vašem pojetí, to je válcování silou

Projev na 2. schůzi Poslanecké sněmovny 23. listopadu 2021 k volbě místopředsedy sněmovny

 Děkuji za slovo, paní místopředsedkyně.

Já bych jenom stručně po té fázi schůze, kdy jsme projednávali program. Teď jsme volili místopředsedu, na jehož místo má nárok hnutí ANO podle poměrného zastoupení. Tak já bych to chtěla shrnout, čeho jsme tady vlastně byli svědky. Za prvé bych poděkovala paní předsedkyni, vaším prostřednictvím paní místopředsedkyně, za to, že odpověděla zdvořile, otevřeně a upřímně panu ministru Havlíčkovi na jeho podle mě velmi slušnou prosbu o vyjádření k tomu nehoráznému článku a rozhovoru pro server Seznam.

Pak bych ráda ocitovala z Twitteru našeho ctěného kolegy pana poslance Patrika Nachera, který to shrnul podle mě velmi trefně. Nazval to koalice nekoalice. Pro účely voleb rovná se koalice Spolu a Pirstan. Pro účely založení klubu v Poslanecké sněmovně rovná se pět jednotlivých stran. Pro účely volby vedení PSP rovná se koalice Spolu a Pirstan. Pro účely využívání například přednostních práv rovná se pět jednotlivých stran. Lépe bych to neřekla.

Takže i za to děkuji, že jsme dostali šanci to projednat, že jsme dostali šanci se k tomu vyjádřit, zhodnotit různé právní výklady. No a samozřejmě v poslední řadě potom za tu volbu, kdy skutečně jste odmítli podruhé, ve druhé volbě, kvalitního bývalého předsedu Poslanecké sněmovny, kterému jste ve stoje zatleskali, právníka a erudovaného odborníka. To je demokracie ve vašem pojetí, to je válcování silou.

Děkuji vám za pozornost.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama