prof. Ing. Ivo Vondrák, CSc.

  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,25. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.11.2021 13:33:00

Jde nám o jediné. Zpomalit šíření nákazy

Jde nám o jediné. Zpomalit šíření nákazy

Hejtman kraje Ivo Vondrák požádal krajskou hygienu o pomoc při řešení stále se zhoršující epidemiologické situace v regionu.

 Po projednání s krajskou radou a členy Krizového štábu Moravskoslezského kraje odeslal ředitelce Krajské hygienické stanice Zuzaně Babišové dopis s výzvou.

„Jde nám o jediné. Zpomalit šíření nákazy, předejít kolapsu zdravotnictví a zabránit lockdownu. Nikdo si nepřejeme, aby se musely děti vrátit k distanční výuce, aby byly uzavřeny obchody i služby a lidé nemohli vycestovat za město. To byla poměrně nedávná tvrdá realita, kterou si už prostě nechceme zopakovat. Dočasné omezení společenských akcí je v této optice mnohem menší zlo. Proto jsem v dopise krajskou hygienu vyzval, aby přijala mimořádná opatření na území našeho regionu, je to v tuto chvíli právě jejich kompetence. Například omezení kapacity společenských akcí minimálně na polovinu by mohlo být efektivní,“ uvedl hejtman Moravskoslezského kraje Ivo Vondrák s tím, že krajskou hygienu také požádal o zpřísnění kontrol dodržování stávajících mimořádných opatření Ministerstva zdravotnictví. Konkrétní návrhy hygieniků by pak měly být projednány na pondělním jednání krajského Krizového štábu.

„Prosím také všechny lidi z našeho kraje, aby i oni k aktuální situaci přistupovali zodpovědně. Přístup každého z nás a důsledné dodržování všech opatření mohou pomoci s koronavirem účinně bojovat. Pojďme se, jak se říká, kousnout. Omezme sociální kontakty, nosme poctivě respirátory, buďme ohleduplní, vydržme to. Vždyť ta covidová čísla jsou děsivá. Incidence případů je za poslední den více než tři tisíce, pozitivně testovaných je v regionu už skoro třicet tisíc, nemocnice se plní,“ řekl hejtman kraje Ivo Vondrák a upřesnil, že k dnešku (24. 11.) je v nemocnicích v kraji 802 covidových pacientů, z nich potřebuje intenzivní péči 99 osob. Denně je v průměru hospitalizováno dalších 20 lidí, což při aktuální 82% obsazenosti covidových lůžek může znamenat hrozbu vyčerpání lůžkových kapacit.

„Všechna výše zmíněná fakta nás přiměla krajské hygieniky oslovit a požádat je, aby zvážili všechny možnosti, jak aktuální velmi vážnou situaci řešit. Jsou to jejich kompetence, nediktujeme jim, co mají dělat, jen je vyzýváme, aby řešení pandemie zintenzivnili. Jsme připraveni je podpořit, protože chceme, aby se pandemie konečně stala minulostí a přestala nám ovlivňovat a řídit naše konání i životy,“ uzavřel hejtman kraje Ivo Vondrák.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama