PhDr. Olga Richterová

  • Piráti
  • Hlavní město Praha
  • místopředsedkyně PS PČR
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,39. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.11.2021 12:45:00

Za sexuální napadení může výhradně útočník

Za sexuální napadení může výhradně útočník

Komentář na facebookovém profilu k ochraně obětí sexuálního a domácího násilí

 Včera jsme si připomněli Mezinárodní den za odstranění násilí páchaného na ženách. Obzvláště tabuizovaným tématem je pak násilí sexualizované. Ve společnosti je navíc stále silně zakořeněné přesvědčení, že si žena často může za sexualizované násilí sama. Že flirtovala, byla vyzývavá, nevhodně oblečená nebo si o to jinak "koledovala".

To je velmi nebezpečné myšlení, protože za sexuální napadení může výhradně útočník, nikdy ne oběť. Zbavme se prosím jednou provždy těchto předsudků. V každém případě a za každých okolností ne znamená vždy ne a intimní kontakt musí vždy chtít oba.

Jsem proto moc ráda, že se nám podařilo do koaliční smlouvy nově vznikající vlády prosadit, že zajistíme větší ochranu obětem sexuálního a domácího násilí. Děkuji obzvláště kolegovi Jakubu Michálkovi za odvedené úsilí v této oblasti. Je to nesmírně důležité!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama