Jiří Čunek

ANO křesťanským hodnotám
  • KDU-ČSL
  • Vsetín
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,35. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.11.2021 10:01:00

Svět převrácených hodnot se těžce dává dohromady

Svět převrácených hodnot se těžce dává dohromady

Komentář na facebookovém profilu k postojům státu vůči nepřizpůsobivým.

Nepřizpůsobiví „vyhánějí“ starousedlíky. Tak zní nadpis článku na iDnes.cz. V něm se píše o výzvě, kterou postižená města žádají stát a nové poslance o pomoc s nepřizpůsobivými občany.

Obávám se, že se jim pomoci od státu jen tak nedostane, protože kdo vedle těchto lidí nežil, tak neví, jaké to přináší komplikace. Velmi často stačí jen jedna rodina v domě, která se odmítne podřídit bytovému řádu. Noční večírky, nepořádek na chodbách a rozbité vybavení domů pak vyhání ostatní slušné nájemníky, místo kterých se už ale stěhují jen další nepřizpůsobiví. Už dlouho si  politická reprezentace všímá jen problémů, které se týkají velkého počtu lidí. Tady to není. Řešení přináší problémy také kvůli okamžitému označení z rasismu. Je to jen zaklínadlo, ale na bojácné politiky funguje. Vždyť to máme každou chvíli na talíři. Nedávno se také psalo o europoslancích, kteří nerespektují důkazy a označují úmrtí zdrogovaného Roma z Teplic, rozbíjejícího auto za českého Floyda. Svět převrácených hodnot se těžce dává dohromady.

Mně se na Vsetíně kdysi podařilo tento problém řešit. Tehdy jsme měli výhodu v tom, že tito lidé žili v městském domě. Ten jsme zbourali a nájemníky přestěhovali jinam, kde jsme přísně vyžadovali dodržování nastavených podmínek. Na to jsme navázali i nájemní smlouvy, které byly jen na týden, pak na dva, na tři. Kdo se nepodřídil, musel byty opustit. Ve spravedlivé zemi, musí pravidla platit pro každého!

Problém je také v tom, že byty skupují překupníci z celé republiky, bez vazby na dané město. Takovým pronajímatelům je často jedno co se v bytech děje, hlavně že dostávají zaplaceno vysoké nájemné, na které se skládáme my všichni v sociálních dávkách.

Nyní se situace zhoršila zejména ze dvou důvodů. Ústavní soud zrušil bezdoplatkové zóny a začali se k nám stěhovat nepřizpůsobiví z východního Slovenska a Maďarska. Nejsem sice nový poslanec, ale nabízím pomoc s řešením a prosazováním legislativních kroků.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama