Mgr. Jiří Dienstbier, ml.

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,35. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.11.2021 17:20:52

Když dobrovolnost a rozum nefungují, povinnost a sankce jsou cesta

Když dobrovolnost a rozum nefungují, povinnost a sankce jsou cesta

Komentář na facebookovém profilu k povinnému očkování

Očkování by mělo být povinné pro všechny, nejen pro vybrané profese. Podle expertů pouze téměř plná proočkovanost předejde dalším hrozivým vlnám nemoci, omezování svobod, zbytečnému umírání, dlouhodobým zdravotním důsledkům, ztrátě živobytí, mnohamiliardovým ztrátám a nákladům. Za polovičaté řešení vláda zaplatí stejnou politickou cenu v odporu antivaxerů bez plnohodnotného řešení.

Mluví se o těžké vymahatelnosti očkování. Stát přitom může použít řadu nástrojů, nemusí jít jen o pokutu. Je možné stanovit např. povinnost zaměstnavatelů v práci, kde dochází ke kontaktu lidí, kontrolovat očkování a neočkované poslat domů bez nároku na mzdu, ztrátu nároku na covidovou podporu státu pro ty, kteří povinnosti související (nejen) s očkováním nedodržují, v krajním případě i možnost zdravotních pojišťoven vymáhat úhradu nákladů za léčení neočkovaných.

Když dobrovolnost a rozum bohužel zjevně nefungují, povinnost a sankce jsou cesta.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama