Tomio Okamura

Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • SPD
  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.11.2021 21:23:00

Piráti se začínají rozpadat

Piráti se začínají rozpadat

Komentář na facebookovém profilu ke dvěma odchodům od Pirátů

Piráti se začínají rozpadat. Včera stranu opustil místopředseda Pirátů Martin Kučera a dnes ze strany vystoupil zastupitel Prahy 9 Petr Daubner, který svůj krok odůvodnil slovy, že “dnes jsou ve straně slyšet extrémní levičáci, rozmáhá se manipulace, lži, vedení strany nekomunikuje se členy a pravidla platí jen pro někoho. Důležitá jsou jenom korýtka pro některé vyvolené, principy už Piráty najednou nezajímají.“

Daubner dále píše: ”Uvnitř (pirátské) strany začali být mnohem více slyšet ukřičení extrémní levičáci. Principy, které pro Piráty vždy platily (například nekumulace funkcí), najednou už neplatí, i když je máme v našich vnitřních pravidlech, respektive platí jen pro někoho.”

Zjevně tím naráží na fakt, že předseda strany Ivan Bartoš si hodlá ponechat post poslance i ministra pro místní rozvoj ve vznikající Fialově vládě, ačkoliv si piráti zakazovali kumulaci funkcí v kodexu zastupitele.

„Čím dále více se rozmáhá manipulace a někteří vysoce postavení Piráti vysloveně lžou. Vedení strany téměř vůbec nekomunikuje se členskou základnou, protože se bojí skládat účty z volebního superdebaklu, za který je samo nejvíce odpovědné,“ píše Daubner.

Způsob, jakým vedení Pirátů jednalo o vládním angažmá, byl podle Daubnera také tristní. „Důležitá jsou jenom korýtka pro některé vyvolené, principy už nás najednou nezajímají,“ dodal dnes už bývalý Pirát.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama