Zuzana Majerová

  • Trikolora
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,07. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.12.2021 15:38:00

Korespondence s protestujícími studenty

Korespondence s protestujícími studenty

Komentář na facebookovém profilu ke korespondenci se studenty Masarykovy univerzity stran jejich protestu proti covidovým opatřením univerzity.

 Vzhledem k tomu, že vždy hraji s otevřeným hledím, zveřejňuji zde korespondenci mezi mnou a studenty Masarykova univerzita.

“Milí studenti, rebelové!

Nevím, jaké zastáváte politické názory, i v tom se třeba můžeme shodovat, ale klidně také lišit, nicméně je zcela jasné, že se shodujeme v pohledu na lidské a občanské svobody.

Usuzuji tak z toho, že jste vedení Masarykovy univerzity poslali předžalobní výzvu kvůli tlaku na vakcinaci proti covidu-19 a vyžadování pravidelných testů od těch vysokoškoláků, kteří očkování nepodstoupí. To vše proto, že se Vám nelíbí povinnost vkládat informace o očkování, prodělané nemoci nebo testu do informačního systému, kde údaje uvidí vyučující, respektive, že splnění povinnosti je podmínkou účasti na prezenční výuce.

Píšu Vám nejen proto, abych Vás jménem svým i jménem Trikolory podpořila, nýbrž také proto, pokud o to budete stát, abych Vám i Vaší advokátce nabídla právní pomoc našeho právního a ústavního experta doc. Zdeněk Koudelka.

Jsme na Vaší straně.

S pozdravem

Zuzana Majerová Zahradníková,

předsedkyně Trikolóra

ODPOVĚĎ STUDENTŮ MU.

“Vážená paní předsedkyně,
neskutečně si vážíme Vaší podpory. Je povzbuzující vědět, že nejsme jediní, kterým tato situace není lhostejná. Jen bych ještě osvětlila situaci.

V moment, kdy jsme se my studenti dozvěděli o tom, jaká opatření začnou na našich fakultách od 22. 11. 2021 platit, poslali jsme za skupinu studentů dopis panu rektorovi a děkanům, kde jsme vyjádřili naši nespokojenost. Vedení nereagovalo. Byli jsme proto nuceni tuhle situaci řešit předžalobní výzvou, která udělala veliký rozruch, zejména ten mediální. Našim požadavkem je zrušení zmíněného ONT systému (tedy vkládání jakýchkoliv zdravotních informací do ISu). Co se týče testování, zastáváme ten názor, že se buď budou testovat všichni (vzhledem k tomu, že i očkování mohou virus šířit) anebo nikdo. Zatím ještě čekáme na reakci univerzity na naši předžalobní výzvu. V případě, že naše požadavky nebudou vyslyšeny, budeme situaci řešit soudní cestou a tehdy velice rádi využijeme Vaší nabídky v podobě právní pomoci. Budeme Vás tedy v případě potřeby informovat.

Ještě jednou – velice si vážíme Vaší podpory a za nabídku moc děkujeme.

S pozdravem

Studenti MU”

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama