Mgr. Jan Grolich

  • KDU-ČSL
  • Jihomoravský kraj
  • hejtman
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,2. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.12.2021 10:23:00

Na místě to bylo peklo

Na místě to bylo peklo

Hejtman Grolich předal pamětní medaile záchranářům za pomoc po tornádu

Dvanáct pamětních medailí za pomoc po řádění tornáda, které se 24. června 2021 prohnalo Moravskou Novou Vsí, Hruškami, Mikulčicemi, Hodonínem a Lužicemi, předal v pátek 3. prosince 2021 hejtman Jan Grolich záchranářům ZZS JMK. Udělení medailí předcházelo slavnostní poklepání základního kamene autoservisu pro sanitní vozidla, který vyroste v areálu výjezdové základny záchranářů v brněnských Černovicích.

Podle původních plánů chystal Jihomoravský kraj předání medailí za pomoc po tornádu jako velkou slavnostní akci, kde by hejtman udělil 300 medailí záchranářům, hasičům, policistům, psychologům, lidem ze zasažených obcí, firmám a dalším. Termín připadl na pátek 26. listopadu 2021, ale překazila ho pandemická opatření. Hejtman Grolich se proto rozhodl využít příležitosti při poklepu základního kamene autoservisu pro sanitky v Černovicích, kde všechny medaile předal do rukou ředitelky ZZS JMK Hany Albrechtové. Stříbrnou medaili obdržela organizace ZZS JMK a také její ředitelka, bronzové medaile pak poputují územním střediskům záchranné služby v Blansku, Brně, Břeclavi, Hodoníně, Vyškově, Znojmě, letecké záchranné službě, krajskému zdravotnickému operačnímu středisku, biohazard týmu a inspektorům provozu.

„Na místě to bylo peklo. A mezi prvními přijeli do postižených obcí záchranáři. Díky jejich neskutečnému nasazení a profesionálním výkonům bylo obětí jen šest. Zachránili spoustu lidí. Chci za to znovu poděkovat,“ okomentoval Jan Grolich.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama