MUDr. Lumír Kantor, Ph.D.

  • BPP
  • Olomouc
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,87. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.12.2021 16:33:16

Firmy z našeho regiony mají co nabídnout

Firmy z našeho regiony mají co nabídnout

Oficiální návštěva ředitele Tchajpejské hospodářské a kulturní kanceláře na pozvání senátora Kantora v Olomouci.

Ve dnech 23. a 24. listopadu 2021 navštívila Olomouc na pozvání senátora Lumíra Kantora (KDU-ČSL) delegace z Tchajpejské hospodářské a kulturní kanceláře v Praze (TECO). Navazuje tím na spolupráci započatou během své senátní cesty na Tchaj-wan po boku předsedy Senátu Miloše Vystrčila v loňské roce. Pana Liang-Ruey Ke, ředitele TECO v Praze, během oficiální pracovní návštěvy doprovodili vedoucí ekonomické divize paní Cecilia Liou, vedoucí vědecké divize Dr. Hong-Wei Yen a poradce Tom Huang.

Členové čtyřčlenné delegace zastupující Tchaj-wan v České republice začali dvoudenní pracovní program setkáním s Josefem Suchánkem, hejtmanem Olomouckého kraje, který pana ředitele Ke přivítal již v květnu 2021 jako vůbec první zahraniční návštěvu od svého nástupu do funkce. Ve spolupráci s náměstkem Janem Šafaříkem a ředitelem Okresní hospodářské komory uspořádal senátor Kantor business fórum pro zástupce podnikatelského sektoru z Olomouckého kraje. „Setkání bylo produktivní, Tchaj-wan má zájem o spolupráci v oblastech robotizace, strojírenství, high-tech apod. A firmy z našeho regiony mají co nabídnout. Jsem rád, že využily tuto platformu k představení své práce a naznačily, kudy by se spolupráce mohla ubírat,“ doplnil senátor. Odpolední a večerní část programu se zaměřila na prohloubení partnerství tchajwanských vysokých škol s Univerzitou Palackého za osobní účasti rektora prof. Martina Procházky.

Středeční program odstartoval jednáním s primátorem města Miroslavem Žbánkem o konkrétních možnostech spolupráce v oblasti smart cities. Dopoledne se na Církevním gymnáziu Německého řádu mluvilo zejména o navázání kontaktu s tchajwanskou střední školou. „Je to sice na druhém konci světa, ale pokud se vše podaří, kontakt s partnerskou školou umožní studentům sdílení online kurzů i výměnné pobyty. To jim může pomoci s nadhledem pochopit mnohé i pro domácí prostředí,“ domnívá se Kantor. Církevní gymnázium by se tak stalo vůbec první mimopražskou vzdělávací institucí, která by takové partnerství v České republice navázala.

Oficiální návštěvu uzavřelo pracovní setkání se zástupci kulturních a vědeckých institucí Olomouckého kraje v Muzeu umění, na kterém se organizačně podílel společně se senátorem Kantorem i radní OK Jan Žůrek. Přítomní zástupci deseti institucí využili prostor pro představení své práce a sdílení vizí pro navázání aliancí s představiteli tchajwanské kultury.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama