Radek Rozvoral

Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • SPD
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,19. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.12.2021 9:48:09

V EU vládne parta ideologických šílenců, kteří ničí tisícileté tradice!

V EU vládne parta ideologických šílenců, kteří ničí tisícileté tradice!

Je neuvěřitelné, jaké šílenosti si na nás Evropská unie vymýšlí, když už se ani neštítí zakazovat slova, jako jsou Vánoce a vánoční svátky nebo oslovení “dámy a pánové”.

Tyto věci jsou pro hnutí SPD zcela nepřijatelné, zásadně je odmítáme a vždy budeme hájit křesťanské a konzervativní hodnoty, neboť je to právě křesťanství, jemuž starý kontinent a jeho národní státy vděčí za svou současnou podobu, kulturu, historii a tradice. Nyní ale dochází na naše slova, že EU nepomáhá, ale škodí, a proto je důležité bránit suverenitu České republiky. Jediným řešením je vystoupení ČR z EU, nebo nás Brusel svým centralismem, klima-hysterií, imigrací, islamizací a sluníčkářkým neomarxismem zničí.  

Italský list il Giornale zveřejnil několika stránkový interní dokument, ve kterém maltská eurokomisařka pro rovné příležitosti Helena Dalliová stanovuje řadu pravidel, která nejen ruší konvence a slova, jež byla dosud používána, ale jsou v rozporu se zdravým rozumem. V dokumentu pro vnitřní oběh jsou uvedeny pokyny Evropské komise (EK) pro inkluzivní komunikaci a kritéria, která mají být přijata pro zaměstnance EK v externí a interní komunikaci.

Dokument se zaměřuje na konkrétní oblasti, jako jsou gender, LGBT, rasová a etnická témata nebo kultura, životní styl a přesvědčení. Obsahuje tabulku, ve které se uvádí, co lze a co nelze dělat na základě požadavku a vytváří nový jazyk, který nepřipouští spontánnost, např.: „Dávejte pozor, abyste v pořadí slov neuváděli vždy na prvním místě stejné pohlaví nebo neoslovovali muže a ženy odlišně (například muže příjmením, ženy jménem).“ Nebo další: „Při výběru obrázků doprovázejících vaši komunikaci se ujistěte, že ženy a dívky nejsou zastoupeny v domácnosti nebo v pasivních rolích, zatímco muži jsou aktivní a dobrodružní.“ Dále například konferenci nelze zahájit oslovováním veřejnosti obvyklým výrazem „dámy a pánové“, ale musí se použít neutrální formule „milí kolegové“.

Bruselští úředníci jsou nabádáni, aby v oficiálních vyjádřeních a veřejné mluvě nezmiňovali slova jako Vánoce, vánoční svátky, pohlaví nebo výraz „křestní“ jména. Namísto toho se navrhuje neutrální „první jméno“ nebo „předjméno“. Takovýchto „doporučených příkazů“ obsahuje dokument, který se má stát součástí plánu prosazovaného předsedkyní Evropské komise Ursulou von der Leyenovou na zavedení „Unie rovnosti", celou řadu.

V hnutí SPD považujeme tento dokument za něco, co je plně v rozporu s tím, co nám předávali naši předkové jako součást našich národních dějin, spjaté s českou literaturou a českou minulostí. Česká republika je naše vlast, za kterou jsme zodpovědní a je naší povinností jí jako suverénní stát předat našim dětem. Budeme se mít dobře jen tehdy, pokud k ní budeme chovat lásku a svědomitě o ní pečovat. K tomu nás zavazuje i úcta k našim předkům, kteří pro svou vlast umírali, bojovali s nepřáteli, neboť jako vlastenci cítili odpovědnost za svůj domov. Tahle země musí patřit Čechům, a ne elitám vyznávajícím zcestné ideologie a upozaďující vše národní. Nebudeme se podrobovat diktátu EU.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama