Radek Rozvoral

Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • SPD
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,19. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.12.2021 7:23:36

Odmítáme plošné uzavírání škol i povinné nošení roušek během výuky!

Odmítáme plošné uzavírání škol i povinné nošení roušek během výuky!

Politické usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) k aktuální politické situaci.

Vážení přátelé, toto je aktuální politické usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD), ve kterém informujeme, že vyzýváme vládu, aby se postavila proti zdražování energií způsobenému Evropskou unií a aby naše země podobně jako Polsko vystoupila ze systému emisních povolenek. Odmítáme plošné uzavírání škol i povinné nošení roušek během výuky. Prezident jmenuje do nové vlády všechny navržené kandidáty na ministry včetně kontroverzního kandidáta na ministra zahraničí Jana Lipavského. Evropská unie se rozhodla přijmout dalších 40 tisíc islámských Afghánců. Je evidentní, že vedení EU se snaží zničit Evropu a evropské národy masovou imigrací a islamizací. Polsko pohrozilo zastavením plateb do rozpočtu EU a blokováním jednání Unie. Podpořme Polsko v odboji proti vydírání Bruselem.

1. Vyzýváme vládu, aby se postavila proti zdražování energií způsobenému Evropskou unií a aby naše země podobně jako Polsko vystoupila ze systému emisních povolenek.

Babišova vláda nejprve podporuje plán EU Zelený úděl (Green Deal) i systém obchodování s emisními povolenkami a bez jakýchkoliv regulačních nástrojů drakonicky nechá zdražit energie pro naše občany, domácnosti a firmy - a teprve, až když se rozhoupali Poláci, tak dělá ústní proklamace, které stejně nic neřeší a snaží se svolat na poslední chvíli před Vánoci mimořádnou schůzi sněmovny na snížení cen DPH u energií. To ale není systémové řešení. Navíc například nulovou sazbu u energií podle nových pravidel EU zavést nelze. Hnutí SPD na tuto situaci jako jediná strana dlouhodobě upozorňuje. Říkáme už delší dobu, že je potřeba vystoupit ze systému obchodování s emisními povolenkami. EU ničí peněženky našich občanů a našich firem a uvrhuje lidi do energetické chudoby. Nastupující vládní garnitura také nemá žádné řešení, v koaliční smlouvě se zavázala podporovat Green Deal, noví ministři na přímou otázku mlčí, a dokonce kandidátka na ministryni životního prostředí Anna Hubáčková (KDU-ČSL) via facti nadále otevřeně podporuje zdražování energií. To je pro SPD nepřijatelné! Cena emisních povolenek se vyšplhala minulý týden na více než 90 euro za tunu, přičemž před rokem stála 34 euro, tedy zhruba třetinu. Přitom v roce 2014 stála emisní povolenka pouhých 6 euro! Polská vláda chystá v této věci předložit návrh na okamžité pozastavení systému EU pro obchodování s emisemi. Pokud tak EU neučiní, požádá země o vystoupení ze systému. Systém obchodování s emisními povolenkami zásadně zdražuje ceny energií všem našim občanům.

2. Odmítáme plošné uzavírání škol i povinné nošení roušek během výuky.

Čísla pozitivně testovaných a nemocných v souvislosti s onemocněním covid-19 v posledních deseti dnech trvale klesají. Přitom ale zaznívají (zejména ze strany hejtmanů) požadavky na plošné uzavírání škol v podobě prodloužení vánočních prázdnin. Hnutí SPD tyto návrhy odmítá. Česká republika jako první uzavřela školy již v loňském roce, zatímco v zahraničí se školy zavíraly až jako poslední možnost. Výsledkem je ztráta celého školního roku a je prakticky nemožné tento výpadek eliminovat. Úroveň plnohodnotného vzdělání nebylo možné v uvedené době vládních restrikcí nahradit distančním studiem, které navíc mělo obrovské nároky na žáky a studenty, vyučující a rodiče. Místo plošných uzávěr škol ve chvíli, kdy se situace zásadně liší nejen v jednotlivých regionech, ale i samotných školách, navrhujeme posílení pravomocí jednotlivých ředitelů škol, kteří znají situaci v místě nejlépe. Pro SPD je také zcela nepřijatelné navrhované opětovné nošení roušek dětmi během výuky. Je potřeba provádět pravidelné neinvazivní testování dětí a vyučujících a následně, v případě pozitivního výsledku, provádět důsledné trasování.

3. Prezident jmenuje do nové vlády všechny navržené kandidáty na ministry včetně kontroverzního kandidáta na ministra zahraničí Jana Lipavského.

Prezident Miloš Zeman v pondělí oznámil, že v pátek 17. prosince jmenuje do nové vlády premiéra Petra Fialy (ODS) všechny navržené kandidáty na ministry, se kterými osobně jednal o jejich programových prioritách, a to včetně nekompetentního kandidáta na ministra zahraničí Jana Lipavského (Piráti). Důvody jmenování vlády jako celku prezident zdůvodnil snahou o urychlené předání výkonné moci v nelehké době, aby tak zamezil politické krizi, která by vznikla v případě jeho nejmenování vlády jako celku a případným podáním kompetenční žaloby k Ústavnímu soudu na jeho osobu, kterou prezidentovi nastupující premiér Petr Fiala (ODS) v tomto případě hrozil. Prezidentovy výhrady ke kandidátovi na ministra zahraničí v nové vládě Lipavskému však i nadále přetrvávají. Patří mezi ně mj. „distancovaný postoj” k visegrádské spolupráci či Izraeli. Prezidentovi se nelíbí ani Lipavského návrh, aby se příští Sudetoněmecké dny konaly na českém území. Nastupující vládní garnitura koalic SPOLU (ODS, KDU-ČSL, TOP 09) a Pirátů a STAN dlouhodobě prohlašuje, jak je připravena vládnout této zemi, a přitom není schopná navrhnout na pozice ministrů kvalitní a plně připravené kvalifikované kandidáty, kteří by měli okamžitě převzít plnou odpovědnost za vládnutí v naší zemi. Nastupující vláda v navrhovaném složení není vládou odborníků. To je názor SPD.

4. Evropská unie se rozhodla přijmout dalších 40 tisíc islámských Afghánců. Je evidentní, že vedení EU se snaží zničit Evropu a evropské národy masovou imigrací a islamizací.

Evropská unie se rozhodla přijmout dalších 40 tisíc islámských Afghánců. Po zasedání ministrů vnitra EU to nově oznámila komisařka pro vnitřní věci Ylva Johanssonová, podle níž jde o „působivý akt solidarity". Jen sousední Německo je připraveno přijmout dalších 25 tisíc lidí z Afghánistánu... Premiér Babiš i nově nastupující vládní pětikoalice k tomuto novému rozhodnutí EU servilně mlčí. Je evidentní, že vedení EU se snaží zničit Evropu a evropské národy. Stop imigraci, stop násilí, stop diktátu Bruselu! Je nutné odejít z EU, dokud je čas, nebo nás zničí masovou imigrací, islamizací a šíleným Zeleným údělem (Green Deal), kvůli kterému se našim občanům strmě zdražují energie i potraviny. Hnutí SPD tímto zároveň vyzývá současného i budoucího premiéra, aby se od politiky EU veřejné distancovali a aby chránili naše hranice proti islámským imigrantům.

5. Polsko pohrozilo zastavením plateb do rozpočtu EU a blokováním jednání Unie. Podpořme Polsko v odboji proti vydírání Bruselem.

Pokud Brusel odstřihne Polsko od výplaty unijních peněz a bude dál stupňovat spor kolem dodržování principů tzv. „právního státu", měla by Varšava přestat platit příspěvky do rozpočtu Evropské unie a blokovat klíčová jednání v rámci sedmadvacítky. Řekl to polský ministr spravedlnosti Zbigniew Ziobro. Komise už odložila schválení polského plánu ohledně čerpání 36 miliard eur z unijního fondu na obnovu ekonomik zasažených pandemií covidu-19 a Evropský parlament Komisi EU vyzývá, aby použila mechanismus umožňující odebrat unijní dotace zemím porušujícím principy právního státu. Princip „právního státu" je jen klacek na neposlušné státy EU a je to nástroj, který je má přivést k poslušnosti. Jedná se o obdobu principu omezené suverenity dle Brežněvovy doktríny. Vyzýváme vládu, aby podpořila naše partnery z visegrádské čtyřky – Polsko a Maďarsko – v jejich odporu proti diktátu Bruselu.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama