Eva Decroix, MBA

  • ODS
  • Vysočina
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,65. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.12.2021 14:12:00

Rostoucí ceny energií? Pobočky úřadů práce naleznete zde

Rostoucí ceny energií? Pobočky úřadů práce naleznete zde

Komentář na facebookovém profilu k energetické krizi.

 Řada občanů se v návaznosti na rostoucí ceny energií a krach alternativních dodavatelů dostala do finančních potíží. Existují prostředky, které mohou tyto ekonomické dopady zmírnit, za splnění určitých podmínek. Jednou z nich je využití mimořádné okamžité dávky, která patří do systému pomoci v hmotné nouzi.

Požádat si o ni může kdokoliv, kdo se kvůli problémům s koncem dodavatelů dostal do finanční nouze, zaplatil vysoké zálohy za energie a nezbyly mu prostředky na životně důležité potřeby. Pomoc lze poskytnout i na nedoplatek vyúčtování od dodavatelů poslední instance. Získané finance lze použít například na doplacení nájmu a dalších potřeb.

Žádost lze podat na každé pobočce Úřadu práce fyzicky, nebo datovou schránkou.

Konkrétní informace včetně žádosti a dalších otázek naleznete ZDE.

Dalším podporu, kterou lze využít, je příspěvek na bydlení. Na příspěvek má nárok vlastník nebo nájemce bytu, jehož náklady na bydlení přesahují 30 % (35 % v Praze) čistého příjmů rodiny a zároveň těchto 30 % není vyšší než částka průměrných nákladů na bydlení. Žádost o dávku lze podat rovněž elektronicky nebo fyzicky na pobočce úřadu práce podle místa bydliště, případně ji zaslat poštou.

Pobočky úřadů práce naleznete ZDE.

Formuláře s žádostí o příspěvek na bydlení a další informace naleznete ZDE.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama