Ing. Kateřina Konečná

Jsem poslankyně - díky Vám, pro Vás, s Vámi
  • KSČM
  • europoslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,56. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.12.2021 6:32:00

I kdybychom měli v EU zmrznout, tak se nic měnit nebude

I kdybychom měli v EU zmrznout, tak se nic měnit nebude

Komentář na facebookovém profilu k jednání Evropské rady o zdrojích energie

 Dnes už bývalý premiér Babiš přijel z Bruselu z Evropské rady s nepořízenou. Zařazení jaderné energetiky mezi čisté zdroje ani zařazení zemního plynu mezi přechodné zdroje se nedostalo 16. prosince mezi závěry Evropské rady, nepovedlo se dohodnout ani řešení příliš vysokých cen emisních povolenek.

Uvidíme, jestli Evropská komise přeci jen vydá dodatek s jadernou energii a zemním plynem. Na neúspěchu na Evropské radě má nepochybně podíl fakt, že premiér Babiš málo vyjednává a vysvětluje postoje Česka v dalších zemích EU. Ale ukazuje to i naprostou ideologickou zelenou zaťatost některých zemí EU. I kdybychom měli v EU zmrznout tak se nic měnit nebude.

Je to také přezíravost a bezohlednost vůči střední Evropě, která nemá podmínky pro solární ani větrnou energetiku. Souhlasím s prezidentem Zemanem, že Česká republika by se měla vyvázat z Green dealu jinak nás čeká energetická chudoba a teplo a světlo v našich domovech bude pro čím dál větší počet lidí nedostupným luxusem.

Zato se Evropská rada (Lídři členských zemí ) shodli na tom, že Rusko zaplatí v případě další agrese vůči Ukrajině vysokou cenu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama