Otto Chaloupka

  • Republika
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.04.2012 13:44:00

Proč podpořím vládu

Proč podpořím vládu

Nejsem spokojen s touto vládou, jejíž součástí byly ještě před pár dny Věci veřejné.

Jsem velmi zklamaný, často jsem byl znechucený z toho, co se tady dělo. Ale po téměř dvou letech v koalici jsem si vědom, že i přes veškerá úskalí a podrazy se nám podařilo prosadit dobré a užitečné změny a zabránit schválení mnoha špatných návrhů.

Mnoho lidí volá po změně, po předčasných volbách. Podpořil bych tyto snahy, kdybych měl jistotu, že národ je schopen zvolit si do Sněmovny nové poslance, kteří zde nikdy neseděli, tedy nejsou propojeni s různými zájmovými skupinami. Ne nové strany, ve kterých figurují staří političtí harcovníci, ne staré strany, které jsou součástí nějakých struktur, ale nové lidi, bez minulosti ve vysoké politice.

Je nutné si uvědomit, že tato vláda se musela vypořádat s následky krize eurozóny. Musela řešit dříve nepoznanou situaci a samozřejmě se při tom dopustila spousty chyb. Kdo zaručí, že by levicová či jakákoliv jiná vláda zvládala situaci lépe a že by země dnes byla v lepším stavu?

Vyjádřil jsem důvěru této vládě opakovaně v minulosti. Podpořím ji i dnes. Je rozděláno mnoho práce, kterou je nutno dokončit. Tato vláda musí napravit chyby, kterých jsme se dopustili.

Moje strana nebude nadále koaliční stranou. Pro mne osobně to znamená větší svobodu v rozhodování a neomezenou možnost spolupráce s ostatními stranami.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama