Ing. Jan Zahradil

Řekněme NE evropské federaci!
  • ODS
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.01.2022 20:25:00

Tady to vesele ignorujeme, Asii málokdo rozumí

Tady to vesele ignorujeme, Asii málokdo rozumí

Komentář na facebookovém profilu k ekonomické spolupráci mnoha asijských zemí v programu Regional Comprehensive Economic Partnership.

 Čekal jsem, jestli o tom bude včera někde aspoň zmínka, (skoro) nic jsem nenašel.

Takže: 1. 1. 2022 vstoupilo v platnost RCEP (Regional Comprehensive Economic Partnership) - největší zóna volného obchodu na světě, zahrnující 15 zemí asijsko-pacifického regionu s 2,2 miliardami obyvatel (cca čtvrtinou světové populace) a s HDP 26,2 bilionu USD (cca třetinou světového HDP).

Bude mít nepochybně zásadní vliv na světový trh i na globální ekonomické zotavení po Covidu. Dění v tomto regionu ostatně ovlivní budoucnost světa víc než cokoliv jiného kdekoliv jinde, včetně Evropy a Ameriky. Tady to vesele ignorujeme, Asii málokdo rozumí, její historii a společensko-politické struktury skoro nikdo nechápe, jen občas nějaký novinář, politik nebo analytik tzv. hlavního proudu vztyčí varovný moralizující prstík, který ale nikde nikoho nezajímá. Zpravidla tuto zabedněnost předvádějí přesně ti lidé, kteří jinak rádi před zdejší “omezeností” a “provincialismem” varují jak na běžícím páse.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama