prof. Ing. Ivo Vondrák, CSc.

  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,25. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.01.2022 6:34:00

Na hejtmanství se testuje o týden dříve, než nařídila vláda

Na hejtmanství se testuje o týden dříve, než nařídila vláda

Krajský úřad Moravskoslezského kraje testuje své zaměstnance o týden dříve, než určila vláda. Antigenní samotest podstoupili všichni zaměstnanci, kteří dnes přišli do práce.

Nikdo testování neodmítl. Jen jedné osobě vyšel test pozitivně, ta odešla domů a kontaktovala lékaře. Příští testování se chystá na čtvrtek. 

„Chceme využít všechny možnosti, jak omezit šíření koronaviru. Nová varianta omicron se množí několikanásobně rychleji než delta, také se často neprojevuje zřetelnými příznaky onemocnění. Nakažení lidé mnohdy netuší, že v sobě virus nosí a mohou ho nevědomky šířit dál. Proto jsme se na úřadě nad rámec vládních opatření rozhodli testovat už teď i očkované a ty, kteří mají šest měsíců po nemoci. Snad to pomůže chránit zdraví našich lidí i jejich okolí. Děkuji proto všem zaměstnancům, že se do dobrovolného testování zapojili,“ uvedl hejtman Moravskoslezského kraje Ivo Vondrák a připomněl, že možnost dobrovolného testování už v minulém roce dostali i zaměstnanci a žáci krajských škol, kteří jsou očkovaní nebo v posledním půlroce onemocnění prodělali. Už v prosinci obdržela všechna školská zařízení zřizovaná krajem testovací sady pro dobrovolné testování.  

„Náš úřad je společensky odpovědnou organizací, snažíme se předcházet situacím, které by mohly ohrožovat naše zaměstnance, ale i občany, kteří úřad navštěvují. Testovat se u nás bude dvakrát týdně, testů máme dost, při plné obsazenosti úřadu máme materiál na dva týdny. Navíc část zaměstnanců z preventivních důvodů pracuje z domova, takže předpokládáme, že nám naše zásoba vydrží dokonce na tři týdny. A připravujeme nákup dalších testů,“ řekl ředitel Krajského úřadu Moravskoslezského kraje Tomáš Kotyza s tím, že hejtmanství aktuálně využívá antigenní testy pro výtěr z nosohltanu od společnosti ROCHE. Doplnil, že proočkovanost zaměstnanců hejtmanství je zatím 84,9 %.

Dnešní testování na krajském úřadu odhalilo mezi 376 přítomnými zaměstnanci jen jednoho nakaženého. Ten se okamžitě odebral domů a kontaktoval svého lékaře, aby rozhodl o dalším postupu. Od zítřka platí nové pokyny, pozitivně testovaní okamžitě nastupují do pětidenní karantény a po jejím skončení musí ještě dalších 5 dnů nosit respirátor.


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama