MUDr. Iveta Štefanová

  • SPD
  • Jihočeský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,29. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.01.2022 15:45:00

Je potřeba zrušit jakékoliv povinné covid očkování

Je potřeba zrušit jakékoliv povinné covid očkování

Projev na 6. schůzi Poslanecké sněmovny 13. ledna 2022 - žádost Vlády ČR o vyslovení důvěry

Vážená paní předsedající, vážené kolegyně, vážení kolegové,

jako lékařku za SPD mě samozřejmě nejvíce zajímá ta část programového prohlášení, která se týká zdravotnictví. Dovolte mi, abych zde zmínila část z toho, co v tomto dokumentu vnímám negativně, situaci, kdy zdravotnictví funguje již mnoho let takzvaně na doraz, kdy chybí zdravotnický personál již ve všech oborech. V době, kdy je akutní nedostatek praktických lékařů, stomatologů, i mnoha specialistů a v některých lokalitách je již problém zajistit dostupnou standardní zdravotní péči, mi proklamované řešení, že české zdravotnictví potřebuje vlastně odpovídající finanční zajištění, nepřipadá jako dostatečně konkrétní.

Jakým způsobem chce vláda naše zdravotnictví adekvátně finančně zajistit a z jakých zdrojů, jsem se v prohlášení nedočetla. Taktéž postrádám větší zaměření na výdajovou stránku, jako jsou předražené nákupy a obecné plýtvání. Chybí mi také pasáž věnující se dlouhodobému nedostatku dostupné následné péče. A i mně chybí v tomto prohlášení slib, že vláda zruší nesmyslné nařízení o povinném covid očkování. Toto téma vnímám jako akutně prioritní. Přitom se ve svém prohlášení k tomuto tématu nová vláda nijak nevyjadřuje.

Dnes jsme slyšeli, že pan ministr má v plánu tuto vyhlášku novelizovat, ale doposud jsem zaznamenala, že by se to mělo týkat pouze části, která hovoří o věkové skupině. Je ale potřeba zrušit jakékoliv povinné covid očkování, a to i pro pracovní skupiny. Není žádný důvod nutit vybrané pracovní skupiny k tomuto očkování. V této době je dobrovolná proočkovanost zdravotníků vyšší než 85 % a velká část těch zbývajících 15 % covid onemocnění prodělala. Tento nešťastný krok povede pouze k odlivu pro stát důležitých pracovníků, kterých už je tak nedostatek. Vláda, která se nezastává zdravotníků, moji důvěru nemá.

Děkuji za pozornost.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama