Jiří Čunek

ANO křesťanským hodnotám
  • KDU-ČSL
  • Vsetín
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,36. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.01.2022 11:32:00

Nová vláda by se měla vyvarovat rétorice předchozí vlády

Nová vláda by se měla vyvarovat rétorice předchozí vlády

Komentář na facebookovém profilu k roli nové vlády.

 Máme novou vládu s důvěrou. Ať se nám to líbí, nebo ne, tak je náš systém založen na tom, že kdo dá dohromady většinu, tak ten vládne. Pětikoalice má nyní pohodlnou většinu, přesto je pravdou, že to vládnutí nebude jednoduché. Předchozí vláda nám zanechala rekordní dluh dva a půl bilionu korun a ať jsou tyto půjčky sebelevnější, tak je budeme muset splatit.

Nová vláda by se měla vyvarovat rétorice předchozí vlády, že musíme všem pomáhat a každému dávat peníze. Kde bychom je brali? Vždyť jediná cesta jak vyrovnat naše dluhy je buď více pracovat a nebo více šetřit. Nejlépe kombinace obojího. Jiný způsob neexistuje!

Proto podle mě nová vláda udělala první špatný krok těsně před svým vznikem a to když podpořila zvýšené 80% ošetřovné. To se pobírá sedm dní v týdnu a člověk, který tedy nechodí do práce, tak dostává více peněz, nebo téměř stejně jako ti, co do práce chodí. To je zásadně špatně, navíc proti principu zdravého rozumu! Vždycky musí platit, že jakákoliv práce se musí vyplatit výrazně více, než jakákoliv nepráce.

Stát by měl šetřit taky u sebe. Proto má opozice pravdu, když kritizuje novou vláda za nově vzniklá ministerstva a opět to zaplatíme my všichni. Dohoda pěti stran je jistě těžká, ale kdyby jich bylo šest, tak bude 21 ministrů? V tomto případě nádherně otočili Piráti, kteří v minulosti proklamovali, jak mají politici pracovat  a poukazovali na všemožné trafiky. Najednou, když se jich do Poslanecké sněmovny dostalo o 18 méně, tak pomalu všichni dostávají politická místa na ministerstvech.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama