Jiří Vosecký

  • SLK
  • Česká Lípa
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,65. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.01.2022 14:09:00

Mají majetek, nemohou tu dávku kvůli tomu v podstatě dostat

Mají majetek, nemohou tu dávku kvůli tomu v podstatě dostat

Projev na 19. schůzi Senátu dne 20. ledna 2022 k návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 117/1995 Sb., o státní sociální podpoře, ve znění pozdějších předpisů.

 Děkuji za slovo, pane předsedající, dobrý den, pane ministře, vážené kolegyně, vážení kolegové. Já bych poprosil pana ministra, já tento zákon podpořím, ale v tom zákonu mi chybí jedna věc. Tady se zapomnělo – nevím kdo, ale to je nepodstatné – se zapomnělo na mladé rodiny, které si uvědomují, že se o sebe musí starat. To znamená, že se starají, mají jedno dítě, dvě děti, tři děti. Starají se o bydlení, tzn. zařídí si bydlení, vezmou si pětimilionový úvěr, v tom bytu bydlí. Teď se jim zvedne elektrická energie, starají se o děti.

A když budou chtít o něco žádat, tak v tuto chvíli oni mají na katastru nemovitostí zapsán majetek za pět milionů. To znamená, oni tu dávku v podstatě nemohou dostat. To je základní problém, který je. Protože u nás je chyba, že úvěry, které nejsou splatné, se nemohou započítávat do dluhů. To znamená, že nemají. Takže tady vidím velký problém, který nutno řešit. Protože když ho nebudeme řešit, tak se dostaneme do problémů, že tyto mladé rodiny nebudou schopny to platit. A vytvoří se tady prostor pro spekulanty a exekutory. To znamená, prosím, aby ministerstvo tuto věc zvážilo, a už jsem to včera na výboru říkal, aby tuto věc zvážilo a v podstatě v co nejkratší době udělalo opravu. Jinak to podpořím, protože to je nutné, ale tady je chyba a je nutno to opravit. Takže děkuji za pozornost a doufám, že tady budete v krátké době a že tuto věc napravíme. Děkuji.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama