ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,21. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.05.2012 16:32:02

Nového ministra školství nečeká lehká práce

 Nového ministra školství nečeká lehká práce

Národní socialisté vítají jmenování nového ministra školství Petra Fialy. Jde nepochybně o odborníka, po kterém jsme dlouhodobě volali.

Jmenování odborníka však pokládáme za samozřejmost. Na ministerstvu školství však v důsledku vládních turbulencí panovala několikatýdenní nejistota, což je věc, která českému školství jistě nijak neprospěla. Pro národní socialisty je však zcela zásadní, jak se nový ministr postaví k otázce školného, respektive zápisného, které odmítáme, a také k otázce podpory českého sportu, který se i nadále potýká s velkými finančními problémy.

V této chvíli vidíme také jako prioritní, aby nový ministr školství řešil především čerpání evropských peněz. Další ztráty těchto prostředků jsou nepřijatelné, i když už nyní je zřejmé, že na všechny peníze Česká republika v důsledku chybné politiky pravicových vlád nedosáhne.

Jako zástupce národních socialistů v poslanecké sněmovně se pokusím v krátké době navázat na komunikaci s ministerstvem školství v oblasti podpory českého sportu, který je stále ve státních dotacích ve srovnání zemí EU na posledních příčkách. Především bych pak chtěl předat své zkušenosti ze základních a středních škol v Ústeckém kraji, kterých jsem v minulých měsících navštívil desítky v rámci našeho projektu SPORT DO ŠKOL. 

Věříme, že nás společně s novým ministrem nečekají další předražené zakázky, nekonečné personální výměny či neodbornost. Ministra Fialu nečeká lehká práce, ale až časem se ukáže, zda to byla dobrá volba. Prvoplánově kritizovat nového ministra proto nehodláme.

Touto cestou bych zároveň rád popřál mnoho štěstí všem maturantům, kterým dnes začínají státní maturity.

Jiří Šlégr, místopředseda NS-LEV 21

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama