Mgr. Tomáš Petříček, Ph.D.

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,53. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.01.2022 21:09:00

Anketa by neměla být fíkový list

Anketa by neměla být fíkový list

Komentář na facebookovém profilu k poklesu Prahy v žebříčku Smart Cities

 Ankety mohou být zrádné, někdy dokonce směšné. Přesvědčil se o tom i primátor Hřib, který se zmínil o svém umístění v TOP5 v jedné takové anketě. O to ani nakonec ale nejde. Spíše jde o to, čemu přičítá tento malý úspěch.

Jednak chytrým řešením. Praha by skutečně měla být chytrým městem, které nabídne svým občanům nové služby zjednodušující náš život. Skutečnost je bohužel takové, že meziročně Praha loni spadla v žebříčku Smart Cities o více než 30 příček.

Praha by měla být určitě udržitelná a zelená. Schválila si sice schválila klimatický plán za neuvěřitelných 230 miliard do roku 2030, ale nějak se neví, za co konkrétně ty peníze opatří a jak třeba teď pomoci s rostoucími cenami energií.

Investice do infrastruktury? Ano, hodně věcí se dokončuje nebo se začínají stavit. Jsou to většinou ale projekty připravované již v předchozích letech a nové se zatím moc nepřipravují. A navíc pokud Praha chce být skutečně evropská metropole, tak to jedna anketa nevytrhne.

Je to naopak atraktivní a kvalitní kultura, která zaujme i v zahraničí. Jenomže pro letošek hlavní město odmítlo podpořit kulturní akce evropského významu, jako je United Islands nebo Signal Festival. Anketa by neměla být fíkový list…

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama