Ing. Ondřej Prokop

  • ANO 2011
  • Praha 11
  • územní plánování
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,38. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.01.2022 13:06:00

Pražané vnímají kočáry v centru jako nedílnou součást města

Pražané vnímají kočáry v centru jako nedílnou součást města

Zastupitelé hnutí ANO v Praze prosadili diskuzi s odborníky a chovateli koní na program zastupitelstva

Podle zastupitelů za ANO je nedávný zákaz provozu koňských spřežení v centru města velmi sporný, protože radní rozhodli pouze na základě pohledu jedné ze stran a nevyslechli si argumenty protistrany, pro kterou hovoří například pravidelné kontroly veterinární správy.

„Nechceme se stavět do role soudců a hodnotit, zda se koně v Praze mají dobře a zda je s nimi dobře zacházeno. Chceme, aby takový závěr vzešel z diskuze odborníků,“ uvedl předseda klubu zastupitelů Ondřej Prokop s tím, že pražské ANO navrhuje vznik pracovní skupiny, ve které budou zastoupeni jak odpůrci koňských spřežení v Praze, tak zástupci fiakristů, ale i veterinářů či pracovníků veterinární správy.

„Podle nás spousta Pražanů vnímá kočáry v centru jako nedílnou součást města a známou turistickou atrakci. Tradice se nemají takto zrušit jedním mávnutím od stolu, zaslouží si promyšlené rozhodnutí na základě argumentů obou stran,“ dodal Ondřej Prokop.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama