PhDr. Olga Richterová

  • Piráti
  • Hlavní město Praha
  • místopředsedkyně PS PČR
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,39. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

31.01.2022 21:45:00

Práce v politice je často neviditelná

Práce v politice je často neviditelná

Komentář na facebookovém profilu k zodpovědnému přístupu k práci

 Chodit do práce je samozřejmé, současně je v politice trochu obtížnější vystihnout, co vše tato práce obnáší. Jedním z měřítek je nicméně účast na hlasování.

Jelikož je pro mě velká čest pracovat jako poslankyně, považuji za samozřejmé účastnit se hlasování ve Sněmovně vždy, pokud je to možné a nebrání mi v tom nějaké mimořádné okolnosti. Potěšilo mě tedy, že Piráti dopadli velmi dobře v přehledovém článku o účasti ve Sněmovně.

Když tento příspěvek píšu, tak ale zrovna takové mimořádné okolnosti nastaly a já se doma kurýruji z nemoci. Takže to číslo v grafice už příště bude nižší. V důsledku jsem ale chtěla vyjádřit, že jde hlavně o smysl. O to, že ke své práci člověk přistupuje zodpovědně.

A o to se snažím a vždy jsem se snažila. A to, že mám kolem sebe kolegyně a kolegy s nadprůměrnou účastí - Klára Kocmanová má dokonce účast 99 %, Ivan Bartoš 96 % a Jakub Michálek 80 % - je mi velkou ctí. Pro porovnání: jedním z největších absentérů ve Sněmovně je bývalý premiér Andrej Babiš s účastí 14 %.

Práce v politice je samozřejmě, jako v jiných profesích, často neviditelná. I tyto ukazatele samozřejmě ale ukazují celkový přístup. Díky, že nám v tom jste oporou.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama